clear

zoeken

search

Wereldbaan: webredacteur social media bij de Radboud Universiteit

29 januari 2010

Festina Lente attendeerde me op een prachtige vacature bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het betreft hier een functie waar ik warm en blij van word, een functie waarvan ik hoop dat bibliotheken ‘m nu eindelijk ook eens gaan openstellen. Twee jaar geleden dacht ik heel even dat de KB het conservatieve ijs brak, maar dat bleek ijdele hoop te zijn.
Op Twitter grapte ik gisteren dat ik naar Nijmegen ga verhuizen. Ik kreeg meteen een paar antwoorden met positieve ‘reviews’ van die stad. Maar verhuizen zal ik niet snel. Ik kan best zonder Zeeland maar er moet heel wat gebeuren wil ik zomaar vertrekken. Zeker voor werk dat je ook grotendeels vanaf thuis kunt doen zal ik niet snel overstag gaan. Maar mooi blijft ‘ie, deze vacature!

Functie-omschrijving

Als webredacteur social media zet je de nieuwste online trends en functionaliteiten in als integraal onderdeel van de marketingactiviteiten van de universiteit. Je beheert en optimaliseert de diverse Radboud communities, werkt aan een hoog bereik en stimuleert interactiviteit. Je vertelt het verhaal van de Radboud Universiteit, brengt actualiteiten onder de aandacht, monitort meningen en reacties en mengt je in conversaties.

Je hebt creatieve ideeΓ«n ten aanzien van het inzetten van o.a. Hyves, Facebook, Twitter, Youtube, Flickr, MSN, online campagnes en gadgets om de naamsbekendheid en online reputatie te vergroten. Je staat dicht bij de doelgroep van vwo-scholieren en (internationale) studenten en kent de universitaire wereld vanuit je genoten opleiding. Je vertaalt onderzoeksresultaten naar opmerkelijke berichtgeving die de doelgroep aanspreekt en je gaat voor de uitdaging om hiermee een maximaal online bereik te genereren. Daarmee ben je een aanjager voor de rest van het team op het gebied van online communicatie.

Functie-eisen
Je hebt:
– een academische opleiding;
– minimaal 2 jaar werkervaring in een marketing- en/of journalistieke functie;
– journalistieke vaardigheden;
– kennis van de nieuwste online trends en functionaliteiten;
– geen 9 tot 5 mentaliteit.
Verder ben je sociaal vaardig, positief, enthousiast, pro-actief, praktisch en snel. Je bent creatief en, in ogen van de doelgroep, boeiend.


Organisatie
Je bent werkzaam binnen de eenheid Communicatie van de Radboud Universiteit Nijmegen. De eenheid Communicatie speelt een belangrijke rol in de werving van (internationale) bachelor- en masterstudenten.
Website: //www.ru.nl/communicatie

Gerelateerd:
Een mooie baan voor Libraryman
Mooi werk: webcare voor bedrijven
Gaat de Geek Marketeer een rol voor zich opeisen?
Mooi werk: conversatie architect
Doen wat je leuk vindt zonder je ziel te verkopen

@

16 Reacties

 1. Wat een bijzonder uitnodigende functieomschrijving! Goed dat je 'm in je blog hebt geplaatst, dan kan de erfgoedsector daar een voorbeeld aan nemen!

 2. @Anneke: ik hoop oprecht dat ze dat massaal zullen doen. Prachtig zou ik het vinden!

  Dank voor je reactie!

 3. LeWi schreef:

  Damn, ben ik net bezig vanuit Nijmegen naar Utrecht te verhuizen… Lijkt me een geweldige functie. En ik kan je de stad zeker aanbevelen.

 4. @LeWi: verhuis je voor je werk dan? Je hebt in ieder geval een troost: Utrecht is ook een hele leuke stad, misschien wel de leukste grotere stad van NL?

 5. festina lente schreef:

  Bij de universiteit werken TOCH hele slimme mensen…..

 6. LeWi schreef:

  Edwin, dat denk ik zeker. Eigenlijk was het plan om eerst te verhuizen naar Utrecht en dan er te gaan werken, maar het ging even anders.

 7. @LeWi: de dingen komen vanzelf naar je toe soms πŸ™‚ Succes met verhuizen!

 8. Anoniem schreef:

  Is een academische opleiding nou echt verplicht voor die functie?

 9. Hibeep schreef:

  Ah, en ik zoek een baan in Nijmegen…woon er nΓ©t;)
  Maar -helaas- heb maar 1 jaar universiteit..en 2 afgeronde HBO-opleidingen…zou dat ook telllen?

 10. Ben ik ff blij dat je niet gaat solliciteren πŸ˜‰

  Leuke post en ik hoop dat er maar vele van dergelijk functies bij universiteiten en andere organisaties mogen volgen πŸ™‚

 11. Astrid schreef:

  Wat wij braaf omschrijven als 'flexibel' noemen zij gewoon wat ze werkelijk bedoelen: geen 9 tot 5 mentaliteit. Stel je voor… helemaal into 2.0 en social media, maar na 5ven gaat de tent dicht πŸ˜‰

  Serieuze vraag: Hoeveel jaren zal het duren voordat een bibliotheek in Nederland een dergelijke vacature uitschrijft?

 12. Ik probeer me ook hier in NO Friesland er voor in te zetten.

  De bibliotheek moet tegenwoordig een sociale plek zijn. Dan moeten ook de social media ingezet worden.

  Contact met de klanten is tegenwoordig niet alleen in de bibliotheek, maar ook daarbuiten.

  Ik zie heel veel mogelijkheden met social media voor de bibliotheken en zou graag zo'n functie willen vervullen. Heb toevallig vandaag onze betreffende afdeling erop gewezen, voordat ik je post las.

 13. @Anoniem: dat lijkt mij ook niet echt nodig maar ik denk dat het als eis is gesteld omdat ze willen dat je je goed kunt verplaatsen in het academische denken. Zelf denk ik dat het belangrijker is dat je de sociale aspecten van het web goed begrijpt en aanvoelt, maar als je thuis bent in de universiteitswereld scheelt dat natuurlijk wel. Het zal een 'pre' zijn?

  @Hibeep: dat lijkt me wel. Het gaat om het totaalplaatje toch? Ik zou zelf ook best durven schrijven, met een jaartje UvA en een afgeronde HBO op zak. Het gaat om je denkrichtingen waarschijnlijk…

  @Wilma: dan wens ik je veel succes πŸ™‚

  Als de nieuwe medewerker met verve slaagt zou dat tweede best eens kunnen gebeuren. Het begint er mee dat de kandidaat ook over dat aspect zal vertellen. Het gaat tenslotte ook om de menselijke kant van dat verhaal!

  @Astrid: ik vind het heel goed dat ze dat erbij hebben gezet als voorwaarde: het is m.i. essentieel. Je wordt altijd nog een beetje voor gek verklaard als je ook 's avonds en in het weekend voor je werk op het web zit, maar al die mensen die dat raar vinden begrijpen volgens mij niet zo goed hoe het werkt en voelt allemaal. Ik weet wel dat de contacten met het gros van de 'adepten' juist dan plaatsvindt. Het zijn de mensen die de scheidslijnen niet trekken die het moeten gaan doen….of al doen. In mijn ogen is daar niets geks aan. Dat is de beleving nu juist. Je kunt wel 'gedeeltelijk' meedoen, of minder intensief…maar alleen binnen kantoortijden? Dat werkt niet volgens mij.

  Ik vrees dat het niet meteen een trend zal worden. Hoop nog steeds wel dat men er rondom bibliotheek.nl wel iets mee gaat doen. Als men daar 2.0-vacatures openstelt wil ik denk ik wel meedingen naar de functie van nationaal blogger πŸ™‚

  @Patrick: dat is interessant. Staat die afdeling er voor open, denk je? Is de leidinggevende daar ook een beetje op de hoogte van alle ontwikkelingen? Je moet het zeker even laten weten, als dat gestalte krijgt. Veel succes!

 14. Astrid schreef:

  Voor het geval we even langs elkaar heen spraken, ik ben het dus helemaal met je eens. Werken met 2.0 is 'flexibele inzet' in het kwadraat, zeg maar πŸ˜‰

Reageer