clear

zoeken

search

Twee weken Tynt Insight

17 januari 2010

Toen ik zojuist een zinnetje uit een artikel van Daily Intel in een tweet plakte, zag ik dat die website gebruik maakt van de software van Tynt. Ik installeerde dat script twee weken geleden op ZB Digitaal, constateerde dat het goed werkt en keek er vervolgens niet meer naar om. Tot vanavond. Ik logde in en zag tot mijn verbazing dat er ‘221 keer content mijn website heeft verlaten’. Het zou gaan om tien foto’s en meer dan vijftienduizend woorden.

Dat kan toch niet waar zijn?

Als ik zie van welke pagina’s inhoud is gekopiëerd leer ik dat het ook postings betreft die ik zelf al lang niet meer heb bezocht ( ik gebruik regelmatig fragmenten uit het archief). De link die automatisch wordt toegevoegd aan ‘geplakte tekst’ zou 27 bezoeken hebben opgeleverd. De enige bron die ik terug kan volgen blijkt een besloten Ning te zijn.

Het geeft allemaal niets verder, de teksten hier hebben immers een cc-licentie. Maar ik word er wel nieuwsgierig van. De statistieken roepen meer vragen op dan dat ze inzichten bieden. Als content ZBD ‘verlaat’ wil ik eigenlijk best weten waar die heen gaat, maar die wens kan ik wel op mijn buik schrijven, vrees ik.

@

5 Reacties

 1. Juut schreef:

  Eén van die 221 kan ik in elk geval verklaren… :-))

  "Moest" natuurlijk ook ff uitproberen wat je schreef over dat Tynt Insight (huh, nu heb ik deze twee woorden ook gekopieerd en toch verschijnt er geen verwijzing bij…?)

  XXX

 2. Juut schreef:

  te vinden. Een daarvan is Tynt Insight

  webapplicaties te vinden. Een daarvan is Tynt Insight

  Meer lezen: //www.zbdigitaal.nl/2010/01/tynt-insight-zien-wat-mensen-van-je.html#ixzz0cunXiRRa

  Ahaaa, daar issie 🙂
  Bij zeven woorden nog geen verwijzing, vanaf acht woorden dus wel…

 3. @Juut: kijk! Dat wist ik dan ook weer niet. Learning all the time 🙂

  Thanks!

  x

 4. Martine schreef:

  Ik heb laatst je bericht:
  De Koninklijke Bibliotheek wil alle Nederlandse boeken, kranten en tijdschriften vanaf 1470 digitaliseren (11-01-2010) op ons Blackboard gezet, ter info voor al mijn bibliotheek-collega's.

 5. Leuk om te lezen Martine! Bedankt voor de feedback!

Reageer