clear

zoeken

search

OK Go wijkt uit naar Vimeo

20 januari 2010


OK Go – This Too Shall Pass from OK Go on Vimeo.

“D.R.I. What label are they on? E.M.I.” Die korte zin was de volledige songtekst van het drie seconden tellende nummer DRI, van de grindcorehelden van Sore Throat. Met die tekst bedoelden ze te zeggen dat een andere punkband ( the Dirty Rotten Imbeciles) z’n ziel had verkocht aan het grote geld door over te stappen naar een groot platenlabel, namelijk EMI.

Dat zinnetje schiet door mijn hoofd als ik het relaas van de band OK Go lees, op Alternative Blog. De band mag hun YouTube-video’s niet meer laten embedden, omdat EMI er dan geen geld meer voor krijgt. Het platenlabel ontvangt namelijk alleen een paar cent ‘per view’ als de nieuwe videoclip wordt bekeken op de website van YouTube zelf. In een open brief leggen de bandleden uit waarom ze daar teleurgesteld over zijn.

Ik zal nu niet weer het hele verhaal over virale marketing en de starheid van de muziekindustrie oplepelen maar ik embed natuurlijk wel de videoversie van Vimeo. Heus niet alleen uit hufterigheid. Ik gun de band de virale kans die ze willen krijgen. Omdat hun muziek grappig is, en hun brief scherp. Omdat ik hun muziek vanavond pas heb ontdekt. Omdat ik houd van de internetgedachte.

Ok Go! This too shall pass.

@

5 Reacties

 1. Ton de Kruyff schreef:

  Och, wat is dat EMI toch een suffe club. Maar dat vonden ze toen ook al.

  Al snap ik nu eindelijk wel waarom ik sommige filmpjes niet mag embedden.

 2. Lol Ton, die was ik helemaal vergeten

  There's unlimited supply
  And there is no reason why
  I tell you it was all a frame
  They only did it 'cos of fame
  Who?

  E.M.I. E.M.I. E.M.I.

  Gebruikers kunnen dat embedden overigens ook uitzetten

 3. Julia schreef:

  OK GO is online vooral bekend door het filmpje //www.youtube.com/watch?v=dTAAsCNK7RA dat veel besproken is en nagedaan op Youtube. Slechte zet van EMI denk ik om het embedden daarvan uit te zetten.

 4. Daan schreef:

  Grrr, ik was laatst op zoek naar een clipje van het Belgische bandje Customs maar via YouTube was het inderdaad niet mogelijk om het clipje te embedden. Inderdaad, EMI Music 🙁

 5. @juul: joh! Zijn dat die lui? Dat had ik dan weer niet in de smiezen. Was een klapper….op youtube inderdaad. te bizar.

  @Daan: wel elders nog gevonden? Doe maar lekker grommen hoor 🙂

Reageer