clear

zoeken

search

Middelburg: ouderwets degelijk

05 januari 2010

Over onze 8e plaats in de verkiezing van bibliotheekblad schreef ik al op 19 december. Ook Jan Kaldenbach schreef er later nog over. Vandaag is de Bibliotheekblad Special over deze verkiezing op mijn bureau beland. De kop “Middelburg: ouderwets degelijk” is vanzelfsprekend niet de kop die ik het liefst boven het artikel zou hebben zien staan maar kan desondanks als compliment beschouwd worden vanuit het perspectief van onze collectie, onze deskundigheid en onze betrouwbaarheid. Dat vind ik tenminste wel.

Een collega merkte op: “het zijn nu eenmaal vaak de nieuwe gebouwen die winnen. Als dat gebouw volgend jaar in Appelscha staat, wint Appelscha.” Ik denk dat die collega wel gelijk heeft. Een gebouw lijkt snel gedateerd als je het vergelijkt met nieuwbouw elders.

De ‘algehele indruk’ van het artikel bevestigt dat:

Een uitstekende bibliotheek die het zeker niet van een flitsend uiterlijk moet hebben, maar door het goede aanbod en deskundige personeel toch thuishoort in het rijtje van beste bibliotheken van Nederland. Het uiterlijk van Amsterdam met de collectie en het deskundige personeel van Middelburg levert zo ongeveer de ideale bibliotheek op!

Die indruk kan je toch mooi in je zak steken?

En dat flitsende dan? De eerste contouren verschijnen binnenkort in dit theater, dames en heren, binnenkort

@

7 Reacties

 1. wereldvansofie schreef:

  Ach wat flitsend gebouw… Dat is ook maar tijdelijk en persoonlijk.
  "Deskundig personeel" dat is toch een geweldig compliment vind ik. Gefeliciteerd ZB-ers!

 2. @Cis: is ook zo. En wat is de definitie van flitsend he?

  Dank!

 3. LeWi schreef:

  Lijkt mij een prachtig compliment! Over 10 jaar vind iedereen de OBA ook weer ouderwets.

 4. Timo schreef:

  En dan kom je dus uit bij DOK in Delft 🙂

 5. @lewi: Vermoedelijk wel ja…

  @Timo: yup 🙂

 6. Jaap van de Geer schreef:

  Flitsende gebouwen, complete collecties of gaat het ook over andere zaken? Dit vinden de bibliotheken er zelf van [video]://vimeo.com/8591402

 7. Goed filmpje Jaap. Thanks!

Reageer