clear

zoeken

search

De Vintage Ad Browser

19 januari 2010

Het zijn niet alleen oude propagandaposters waar ik van smul, ook van oude reclames krijg ik niet snel genoeg, vooral omdat ze vaak treffend weergeven welke opvattingen in een bepaalde periode gangbaar waren. Wat in de jaren ’30 nog politiek correct was kon in de jaren ’50 uit den boze zijn. Het televisieroken van de jaren ’70 oogt 35 jaar later als een curiosum.

De Vintage Ad Browser barst van de oude reclames. Of het er werkelijk meer dan 100.000 zijn waag ik te betwijfelen, maar het zijn er wel veel, keurig gerubriceerd op onderwerp en per decennium.

De mensen die van covers van stripalbums houden moeten zeker een kijkje gaan nemen bij zustersite Cover Browser. Die bevat een nog veel grotere collectie afbeeldingen (vergeet niet op ‘more’ te klikken). Om je vingers bij af te likken!

@

2 Reacties

  1. poulus schreef:

    Ik heb verleden maand uren doorgebracht op cover browser.
    Smullen is het!

  2. Dat is dan weer de keerzijde van de medaille: je bent zo veel tijd kwijt met dat soort bronnen he…

Reageer