clear

zoeken

search

De lente begint met congressen: DB Update en Ugame-Ulearn

23 januari 2010

Ondergetekende zul je niet snel aantreffen op congressen en symposia (zie: Goede Voornemens) maar ik maak er wel graag reclame voor.

Dit jaar begint de lente met maar liefst twee congressen/symposia (ik heb het verschil nu eens opgezocht in van Dale online: volgens mij zijn het synomiemen, al verraadt de herkomst van het woord symposium dat dit niet altijd zo is geweest), die allebei een sterke bezetting hebben:

  • Op 25 maart vindt in het WTC Rotterdam de eerste editie van DB Update plaats, georganiseerd door Essentials en de NVB. Het programma en het inschrijfformulier vind je hier. Op deze dag zal ook de Award Digitale Bibliotheek van het Jaar 2010 worden uitgereikt.
  • Een week later, op 1 april, organiseren de TU Delft Library en DOK voor de derde keer Ugame-Ulearn. Ook dit symposium heeft een paar grote namen op het programma staan. Je inschrijven kan hier.

Voor de mensen die moeten kiezen van hun baas zal het geen eenvoudige beslissing worden. Het is verstandiger -en leuker- om beide evenementen te bezoeken. Alleen al voor Blyberg en Vaynerchuk zou je gaan!

@

4 Reacties

  1. Jaap van de Geer schreef:

    Prachtige lijst voornemens!, dus je moet ook zeker niet komen. Sterker nog: ik zet speciaal iemand bij de voordeur om je tegen te houden mocht je je bedenken 😉
    Vertel je in kleinschalig onderonsje wel een keer hoe paar honderd bibliothecarissen zich een aap schrokken toen we vuurwerk in het auditorium ontstoken.

  2. @Jaap: hehehe, daar zit alweer bijna een nieuwe uitdaging in.

    Dat jullie gaan knallen betwijfel ik geen moment, dat zijn jullie inmiddels al aan jullie stand verplicht 🙂

    Geef 'm van jetje!

  3. Anoniem schreef:

    Hi,

    toen ik jouw tweet zag was ik helemaal blij (//twitter.com/zbdigitaal/statuses/7877852632) Hij komt toch….!! En toen las ik dit bericht en nu weet ik het niet meer… komt hij nu wel of niet… En ook al zet Jaap mannen bij de deur om je tegen te houden, ik weet wel een sluiproute 🙂 Laat het me maar weten als het nodig mocht zijn.

    Moqub

  4. Hey Liesbeth, oeps, ik zie nu waar je dat op baseert. Ik deed een RT van Wowters tweet over de promo, maar daaronder stond ook "(great line-up!) @moqub ik kom ook helpen.."
    ..en ik verzuimde die laatste regel te verwijderen, dat is niet zo handig natuurlijk.

    Maar ik kom dus niet. Ik ben wel wederom naar de chef gegaan om te vragen of er mensen vanuit onze afdeling gestuurd kunnen worden: we gaan namelijk niet zo veel meer naar vernieuwingssymposia. Ik houd het online allemaal best aardig bij maar ik denk nog steeds dat collegae er veel plezier van zouden kunnen hebben als ze wel gaan.

    Dit alles neemt natuurlijk niet weg dat ik digitaal graag help bij promotie. Als jullie dingen doen met stream etc moet je me zeker op de hoogte houden, dan zal ik er her en der naar verwijzen.

    En als ik dan toch opeens een vlaag krijg weet ik je wel te vinden voor die sluipsessie. Pik ik als verrassing het vuurwerk van Jaap, om hem te laten schrikken 🙂

Reageer