clear

zoeken

search

Bekentenissen van een boekenpiraat

26 januari 2010

In de discussie over copyright en piraterij ligt de focus meestal op de uitgevers, de auteurs, of de downloaders. De piraten zelf komen niet zo vaak aan het woord dus naar hun drijfveren kun je alleen maar gissen.

In Confessions of a Book Pirate, op The Millions, komt nu echter een boekenpiraat aan het woord, die uitlegt waarom hij de moeite neemt boeken te scannen en te uploaden naar Usenet en P2P-netwerken. Het meest opvallende aan zijn verhaal? Dit is een boekenliefhebber die bovengemiddeld geld uitgeeft aan boeken…en dat nog vaker zou doen als de prijs redelijk zou zijn en als DRM zou ontbreken.

Misschien ben ik naΓ―ef, maar ik denk dat veel piraten als The Real Caterpillar zijn. Natuurlijk: sommige mensen betalen nooit, als het niet noodzakelijk is, maar als de prijs redelijk is, en als je weet dat het geld naar de auteur of muzikant gaat, dan ben je toch sneller geneigd om over de brug te komen.

Een boeiend inkijkje.

@

Via

4 Reacties

 1. wereldvansofie schreef:

  Grappig dat je de omslag van "De boekendief" gebruikt hebt al ziet die er bij de Nederlandse vertaling wat onschuldiger uit.
  Het boek is trouwens heel erg mooi en verrassend en beslist een aanrader om te lezen.
  Zie ook de blogs van Henk en Ron //drhenkenstein.blogspot.com/2008/03/gelezen-de-boekendief-markus-zusak.html
  //biebblog.openia.com/2009/12/28/de-dood-en-het-meisje/

  Sorry, het lukt niet om er linkjes van te maken.

 2. Hoi Cis, ik kwam die boekomslag bij toeval tegen. Wist niet dat het een goed boek betreft. Bij dezen dan πŸ™‚

  Werk je toevallig met Firefox ook? In dat geval zou je dit script kunnen overwegen. Dan wordt het maken van links, en het opmaken van tekst in commentaren, opeens een stuk eenvoudiger:

  //www.zbdigitaal.nl/2008/08/handig-een-script-voor-hyperlinks-in.html

 3. wereldvansofie schreef:

  Zo dus.
  Toen ik het destijds (2008, alweer zo lang geleden!) probeerde lukte het steeds niet nu in 2 minuten. Ben ik nu handiger geworden of is FF verbeterd? πŸ™‚

 4. Perfect!

  Ik denk dat jij handiger bent geworden πŸ™‚

Reageer