clear

zoeken

search

ZB Digitaal 2009: de cijfertjes

30 december 2009

Voor wat het waard is, de statistieken van ZB Digitaal over 2009:

Statcounter vermeldt 226.080 unieke bezoekers die 337.508 pagina’s bekeken
Feedburner vermeldt 2676 abonnees die 649.859 items bekeken in feedreaders op of persoonlijke startpagina’s.
Het opgetelde aantal views komt daarmee uit op 987.367, gemiddeld zo’n 82.000 per maand.

Er bestaat ook nog zoiets als feed hits. Dat is het totaal aantal keren dat een feed geladen wordt (niet per se door een abonnee: het kan ook het laden zijn door een bot of een andere website). ZBD had 1.395.420 feed hits. Van Mofuse ontbreken de gegevens, omdat ik geen toegang krijg op dit moment.

In de maand december bekeken 21.778 mensen 32.811 pagina’s en bekeken 2676 abonnees 60.176 items.

Met alle drukte van 2010 in het verschiet is het niet uitgesloten dat bloggen nog eens uit mijn takenpakket verdwijnt. Omdat het is wat ik het liefste doe probeer ik dat natuurlijk te voorkomen, maar niet koste wat kost. Ik zal de cijfers over het bereik tonen en wijzen op het verschil met andere webuitingen van de ZB, maar ik kan ook best leven met een nieuwe invalshoek. Het grootste deel van de activiteiten op dit blog speelt zich toch al thuis af. Op ‘minder tijd’ zit ik niet bepaald te wachten maar met meer vrijheid kan ik heel goed leven. Daar krijgt schrijven een geheel nieuwe dimensie van.

@

11 Reacties

 1. grietje schreef:

  We kunnen je speurzin niet missen!

 2. @grietje: maar speuren blijf ik sowieso hoor. Er moet wel iets geks gebeuren wil dat veranderen. Bedankt voor je reactie!

 3. Astrid schreef:

  Nee, niet stoppen! Maar ja, tijd en vrijheid zijn wel de sleutelwoorden…
  Succes met wikken en afwegen. Mijn zegen heb je.

 4. @Astrid: stoppen met bloggen gaat voorlopig niet gebeuren hoor, maar het kan wel zijn dat het nog wat meer nachtelijke berichten worden natuurlijk 🙂

 5. essen2punt0 schreef:

  Dat beloofd een interessant jaar te gaan worden!
  De reden dat ik minder blog heeft ook gewoonweg te maken met het stellen van andere prioriteiten. Daar is niets mis mee.

  Ik zou me niet al te veel vasthouden aan de hoeveelheid, maar wel aan je eigen tijd. 🙂

 6. @essen: daar is inderdaad niets mis maar het is voor iedereen weer anders he. Als het aan mij zou liggen zou het bloggen en alles daar omheen juist alle prioriteit krijgen. Er is in de NL bibliotheekwereld zoveel gesproken over het sociale web maar om nu te zeggen dat het na 3 jaar echt van de grond is gekomen….

  Ik ga op van alles bezuinigen in 2010 maar toch het minst op bloggen hoop ik (na de liefde dan he 🙂 )

  Fijne jaarwisseling!

 7. essen2punt0 schreef:

  Niet bezuinigen op de liefde en het bloggen is een goed voornemen lijkt me zo.

  Je hebt wel gelijk hoor. Het lastige van het sociale web is naturlijk ook de personoonlijke passie die je ervoor moet hebben om het echt van de grond te krijgen.

  fijne jaarwisseling voor jou en de jouwen!

 8. Christian schreef:

  Tjee, wat een cijfers, Edwin! Zelfs als je ze zou corrigeren en zo!

  Ik voel me nou wel een enorme kneuteraar, met m'n eigen blogje… haha!

  Succes met uren beargumenteren! Alhoewel die nieuwe dimensie aan je schrijven ook wel aantrekkelijk klinkt.

 9. @essen: het begint met passie inderdaad. Daar moeten werkgevers m.i. alle ruimte aan geven.

  @Christian: thanks. Je moet ze altijd met een korrel zout nemen maar ze stemmen me wel tevreden die stats….hoewel ook ik altijd weer met een scheef oog kijk naar sites die een veel groter bereik hebben. Dat heeft altijd mijn gezonde interesse 🙂

 10. Zijn er inmiddels veel bibliotheekmensen met (uren voor) bloggen in hun takenpakket dat je weet? Is er ooit overwogen om bloggen in bibliotheekland een landelijke baan te maken? Dus niet lokaal (met internationaal bereik) maar nationaal (met dito bereik)? Dan wordt die ROI ook ineens een andere zaak lijkt me. Wat blijft is dat je dat ook maar moet willen omdat je ook een stuk persoonlijke vrijheid inlevert, denk ik.

  Happy blogging in MMX

 11. @Marina:

  Eerlijk gezegd weet ik dat niet precies nee, maar er zijn in de tussentijd wel een aantal bibliotheekblogs geboren (zoals die van Vlissingen, Vlaamse bibliotheken, Hengelo, enz) die worden gevuld door een of meerdere medewerkers. Ik ga er bij de meeste blogs van uit dat dit in werktijd gebeurt. Van Vlissingen weet ik dat zeker.

  Over een nationaal blog in de geest van de Amerikaanse ALA heb ik al vaak gemijmerd. Dat zou een prachtbaan zijn natuurlijk. Als het er inderdaad op neer zou komen dat er redactie gevoerd zou worden, wordt het direct minder interessant. Die vrijheid is m.i. essentieel. Anders wordt het al snel een doorgeefluik van persberichten…

  MMX is ours to conquer!

Reageer