clear

zoeken

search

Weer in beeld: Wikileaks

13 december 2009

Toen ik op Threat Level las over Amerikaanse ophef over gelekte overheidsdocumenten bedacht ik dat ik al heel lang niet meer op Wikileaks had gekeken. Niet meer sinds die keer dat de site voorgoed van het web verbannen leek te zijn.

Vandaag constateer ik tevreden dat de Wiki springlevend is en je nog steeds uren zoet weet te houden als je interesse hebt in documenten die eigenlijk niet voor jouw ogen bestemd zijn. Ook het ouwe trouwe Cryptome is nog steeds in de lucht. Heerlijk.

Vanavond heb ik me een beetje verdiept in INDECT. Mind your tweets, mind your tweets. Marie-José Klaver praatte ons op 13 oktober al bij:

Het nieuwe systeem moet verschillende dingen kunnen. Indect is een intelligente zoekmachine voor personen, beeldmateriaal, watermerken en metadata. Het systeem moet ook bewegende mensen en objecten kunnen volgen en aan de hand van informatie op internet (sociale netwerken, p2p-sites, discussieforums enz.) verdacht gedrag kunnen detecteren.

Ik zeg: het is enge oude technologie die wordt doorontwikkeld. Het gaat allemaal maar door mensen, en de meeste van ons willen het niet eens weten. Juist omdat het allemaal maar doorgaat misschien wel.

Ik vind het in ieder geval zo boeiend dat ik nu ook een abonnement op de verzamelfeed van Wikileaks heb genomen. Dat is eigenlijk iets te veel van het goede maar ik merk dat ik sites waarop ik niet ben geabonneerd een beetje uit het oog verlies op den duur. Soms moet je een oogje dichtknijpen, als het gaat om je infofilters.

@

Reageer