clear

zoeken

search

Wat Floor van me vindt

07 december 2009

Gisteren ontving ik een mailtje van Floor Drees, dat zij verstuurde in de rol van ‘personal checker’ bij watvindikvanjou.nl. Een week eerder had ik op die website mijn gegevens achtergelaten omdat ik benieuwd was hoe persoonlijk en uitgebreid die ‘check van mijn online aanwezigheid’ zou zijn.

Welnu, de PDF die ik ontving was verrassend persoonlijk. Bij de eerste zinnen dacht ik nog even van doen te hebben met een geautomatiseerd schrijven maar het werd me al snel duidelijk dat hier wel degelijk een persoon aan het woord was. Floor Drees dus, een dame die zeer actief is op het web. Zij schreef het volgende:

Ik vond:

Je hebt een aardig gevulde eerste pagina van Google, Edwin. Verwijzen deze zoekresultaten allemaal naar jouw online activiteiten of heb je veel naamgenoten? Laten we (bijna) alle links even afgaan. Te beginnen met Twitter. Wat een ontzettend leuke achtergrond! Met een echt (Twitter) vogeltje! Ik gok dat je een buitenmens bent (gezien de groene achtergrond van je avatar).
Je Twitter bio (Informatiespecialist bibliotheek, Blogger) is wat al te beknopt. Je weet dat je 160 tekens tot je beschikking hebt? Je verwijst naar zbdigitaal.nl, dus laten we daar maar heengaan. Daar vind ik, rechts bovenin, die foto van Twitter terug. Ha! Dus dit is jouw blog? Wat leuk dat je je Twitter updates hierin hebt ‘gehangen’! Ik vind het jammer dat je bloggersprofiel wat karig is. ‘zbdigitaal@gmail.com’ is volgens mij geen logische ‘over mij’… Ik wil graag lezen wie jij bent, waarom je blogt en wat je zoal bezighoudt in het dagelijks leven.

Op bibliotheek20.ning.com (‘omdat de wereld verandert’) vind ik weer die Twitter-foto terug. Wat fijn, die herkenbaarheid! Hier vind ik wel een uitgebreide ‘over mij’. Eindelijk! Je verwijst netjes naar LinkedIn en je posts op zbdigitaal.nl zijn in je profiel opgenomen. Ik kan zelfs een heel leuk model zien, met de titel E-Book Universe.

SlideShare dan. Ik zie een blurry foto. Je opereert onder de alias zbdigitaal, net zoals je dat op Twitter doet. Ik vind dat wel gewiekst. Er zullen ongetwijfeld meer mensen bestaan die Edwin Mijnsbergen heten. Je dekt je slim in. Je presentaties bevestigen het beeld dat je wel wat te zeggen hebt over bibliotheken en sociale media. Ik zie dat je 2 artikelen hebt geschreven voor Sync, een magazine over innovatie en ondernemen. Ik zie weer een andere foto en er wordt verwezen naar zbdigitaal.blogspot.com. Doe je nog wat met blogspot? Anders is het zaak om Sync te vragen de link te veranderen in zbdigitaal.nl. Dat staat bovendien een stuk
professioneler.

Op LinkedIn maak je toch maar gebruik van voornaamachternaam in je gepersonaliseerde url. Je hebt je websites gelukkig van leukere namen voorzien dan ‘My Blog’ of ‘My Company’. En ik zie nu (pas) dat je ZZP-er bent. Met 184 connecties heb je 2 recommendations. De persoonsbeschrijving die je hebt opgegeven voor deze check (vriendelijk) is al net zo summier als je Twitter bio. Terwijl je summary op LinkedIn vrij uitgebreid is. Je recommendations passen desondanks bij die korte persoonsbeschrijving. […]

Je hebt ook hier weer je blog in je profiel ‘gehangen’. Heel fijn. Je hebt een aantal functietitels van wat uitleg voorzien. Ik zou graag zien dat je dit voor al je functietitels doet. En voor je studies. Conclusie: Je hebt het al aadig gedaan, Edwin. Je weet dan ook wel wat je met de geneugten van internet kan. Nog een aantal verbeteringen en je hebt recht op mijn welgemeende complimenten.
Veel succes en plezier.

Dat ik met een foto en een achtergrondje de indruk wek een buitenmens te zijn zou ik zelf nooit bedacht hebben. Dat Floor vindt dat mijn persoonsbeschrijvingen hier en daar te summier zijn vind ik wel interessant. Omdat ik op veel platformen actief ben (lang niet alle sites waar ik actief ben zijn bezocht) kies ik er soms voor om het ‘kort te houden’. Op dit blog probeer ik de lay-out zo sober mogelijk te houden. Misschien moet ik dat toch eens anders doen. Een beetje consistentie kan tenslotte geen kwaad.

Hoewel het me verwondert dat Ikki deze gratis dienst aanbiedt (het is behoorlijk arbeidsintensief) vind ik het wel een mooie dienst. Het is interessant om eens naar jezelf te kijken door de ogen van een ander.

@

2 Reacties

  1. 1stfloor schreef:

    Hey Edwin!

    Wat een fijne review, dankjewel! Ik ga er melding van maken op watvindikvanjou.nl!

    Groetjes,
    Floor

  2. @Floor: leuk! Bedankt voor je moeite, vooraf en achteraf. Super!

Reageer