clear

zoeken

search

Toch nog een (muziek-)lijstje: albums van het decennium

28 december 2009

Ik dacht de dans mooi te ontspringen. Een jaarlijstje maken van je favoriete cd’s is al moeilijk, maar een top 10 van een decennium? Dat is onmogelijk. Er wordt simpelweg veel te veel mooie muziek gemaakt, in alle genres.

Vanavond ben ik alsnog het haasje. Via de mail werd mij verzocht een lijstje te maken. Ik besloot daar niet te lang over na te denken en gewoon de eerste tien platen te noteren die bij me opkwamen. The White Stripes en andere toppers uit de lijst van Pitchfork ontbreken daarom. Noem het gerust willekeur. Een ding weet ik wel: onderstaande platen heb ik stuk voor stuk grijsgedraaid.

@

7 Reacties

  1. Daan schreef:

    Hm, misschien moet ik er ook nog een blogpost aan wijden maar ik vind dit wel een hele lastige. Ik twijfel sowieso al tussen 10.000 Days en Lateralus… Moeilijk moeilijk!

    Maar om een of andere gekke reden voel ik me verantwoordelijk voor het opduiken van Silent Alarm in dit lijstje. Geen dank! πŸ™‚

  2. @Daan: ik zei het laatst al ergens: je hebt geen idee hoe veel ik die plaat later nog ben gaan draaien, vooral in de auto doet 'ie het goed. Zonder meer bedankt!

    En het zou me trouwens niet verbazen als de monkey's mij ook via jou of Marco bereikt hebben. Dat weet ik niet meer zo goed, maar jullie zijn wel een soort autoriteiten geworden stiekem ^^

  3. Marco schreef:

    @Edwin: Nou nou, straks ga ik nog blozen. Stiekem.
    Maar, zoals gezegd, mooie lijst. En afwisselend. Zo zie ik het graag.

  4. @Marco: wat een stiekemerds zijn we toch πŸ™‚ Maar afwisseling houdt het leuk, vind ik altijd. Eminem vind ik zelf de vreemdste eend in de bijt maar die cd bleef maar in mijn cdspeler liggen. Het kan zomaar gebeuren πŸ™‚

  5. Astrid schreef:

    Hm, ik ken d'r niet ene… Op muziekgebied wordt dit een slecht huwelijk, vriend πŸ˜‰ Maar leuk dat je ons toch nog trakteert op een lijstje!

  6. @astrid: haha, maar die laatste band gebruikt ook strijkers, dat dan weer wel!

  7. Astrid schreef:

    Oh fijn, dat geeft hoop πŸ˜‰

Reageer