clear

zoeken

search

Nalden komt hard

09 december 2009

O, wat mag ik altijd graag aan de mensen vertellen hoeveel goeds mijn blogje me gebracht heeft en o, wat kom ik graag met statistieken op de proppen. Vorige maand voor het eerst door de 100.000 pageviews! 2700 abonnees! Ik ben daar blij mee en trots op maar zal ook altijd de eerste zijn die al dat moois relativeert of zelfs voorstelt als een bagatel. Dat moet je altijd blijven doen, vind ik, kijken naar mensen of organisaties die het beter doen. Dat houdt je drijfveren krachtig.

Tot vorige week (de uitreiking van de Dutch Bloggies) had ik nog nooit gehoord van Nalden, een blogger die het nieuws al veel vaker haalde (zie bijvoorbeeld het Parool van 24 februari). Na de uitreiking kwam het er ook niet meer van om zijn blog eens goed te checken. Tot vandaag. Toen ik in de lunchpauze de HP kocht viel mijn oog ook op de Vrij Nederland, dat een coverartikel had over…Nalden. Dat was voor mij aanleiding om ook dat tijdschrift te kopen.
Het artikel las ik met buitengewoon veel belangstelling. Nalden.net heeft blogger Nalden dingen opgeleverd die ik tot op heden alleen associeerde met grote internationale blogs als BoingBoing en Engadget. “Het kan dus ook in Nederland”, stamelde ik verbaasd, na lezing van het artikel.

Na negen jaar bloggen krijgt Nalden nu helemaal een vette boost. Door het artikel in VN werd hij ook uitgenodigd voor DWDD. Daar kijk ik zelden naar maar dit interview vind ik zeer de moeite. Hilarisch bijna.
Nalden komt hard. Goed man!

@

7 Reacties

 1. festina lente schreef:

  Vaker DWDD kijken, Ed! Jij komt daar ook nog wel eens hoor, let maar op!

 2. @festina. Tsja, zou ik misschien moeten doen maar ik vertrouw er dan toch ook weer een beetje op dat het goede me dan uiteindelijk wel via het web bereikt. Wel wat later weliswaar….

  Ik kom daar overigens liever niet denk ik. Doe me dan maar een paar goede sponsors 🙂

 3. Timmietovenaar schreef:

  Ik vroeg mij al bijna tijdens de uitzending af onder welke steen Van Nieuwkerk de afgelopen jaren heeft gezeten? Beetje een makkelijke pose van hem rondom, nieuwe ontwikkelingen, nieuwe media, daar sloeg ik dan weer een beetje op aan :-s.
  Maar coole shit inderdaad die Nalden :-).

 4. Misschien dat de bibliotheken een 23 dingen cursus voor journalisten/presentatoren e.d. gaan ontwikkelen. Ik ken in iedergeval een presentator die deze wel kan gebruiken.

  Maar master dat Nalden hier zijn geld mee verdiend. Heeft hij goed voor elkaar!

 5. @Timmie en Jeroen:

  Denk dat we nog versteld zouden staan als we precies zouden weten hoeveel mensen bekend zijn met het jargon en hoeveel niet. Nog stapeltjes werk aan onze winkels ^^

 6. Jacco schreef:

  Dank voor de tip!

Reageer