clear

zoeken

search

Klassiekers deel 80: So Alone

24 december 2009

De muziek van John Anthony Genzale oftewel Johnny Thunders kan ik altijd horen. Ik leerde die muziek pas eind jaren ’80 kennen (zijn band The New York Dolls speelde al punk in de vroege jaren ’70) maar ik was meteen verkocht toen ik de platen Hurt me en Stations of the Cross hoorde. De pijn, liefde en humor van een junkie samengebald in fijne punk rock( ‘n roll).

Thunders coverde veel songs en werd zelf ook vaak gecovered. De heerlijke tribute-cd I only wrote this song for you staat ook in mijn kast. Thunders werd iets bekender toen Guns ‘n Roses You can’t put your arms around a memory coverde. Een prachtig lied, maar ik hoor liever de versie van Thunders zelf.

Maar nu even een andere droeverd: So Alone, uitgevoerd in 1991 in Japan. Dat concert, met saxofonen en weet ik veel wat allemaal, staat ook integraal op Add Water And Stir, een van mijn favoriete cd’s.

Thunders overleed in 1991, zijn goede vriend Willy Deville in 2009. Samen in de opiatenhemel. So long brothers. I only play this song for you.

@

Reageer