clear

zoeken

search

Je favorieten structureren en visualiseren in Parelbomen

31 december 2009

Het is al lang geleden dat ik nuttige of mooie links deelde via sites voor social bookmarking. Voorheen maakte ik veel gebruik van Del.icio.us en Connotea maar nu deel ik via blogs, Twitter en Netvibes, dat is  meer dan genoeg.

Op Pearltrees verzamel je je favorieten als ‘parels in een boomstructuur’. De hiĆ«rarchie van zo’n boom kun je later makkelijk aanpassen. Ik heb het even uitgeprobeerd met een paar willekeurige sites uit Netvibes en kan bij deze melden dat de interface zich vanzelf wijst en goed oogt bovendien. Liefhebbers van social bookmarking durf ik Pearltrees aan te bevelen.

Nieuw is dit concept overigens niet. Walk2Web doet ongeveer hetzelfde en blijkt nog steeds te bestaan. Het vergelijkbare Snipitron is inmiddels wel van de kaart verdwenen. Opgeslokt, zo lijkt het.

@

4 Reacties

  1. boesje schreef:

    Zeg ouwe dibbes, moet jij nog niet naar Antwerpen toe? Veel plezier met z'n 2-en en proost er eentje op 2010.

  2. @boesje: de uren zijn op he, je weet. We gaan straks. Jij ook een hele mooie avond. Kom je een dezer dagen wel tegen. Cheers!

  3. Daan schreef:

    Bewaar je je favorieten dan wel nog online?

  4. @Daan: Nee, daar ben ik mee gestopt. Er zijn een paar favorieten die ik uit mijn hoofd ken en ik bewaar er 20 in mijn browser. Dat is het zo wel een beetje…

Reageer