clear

zoeken

search

De Drukkery: een uitgekiend concept

09 december 2009

Als chagrijn je blik dreigt te vertroebelen doe je er goed aan voorbij de mist te kijken en je inspiratie elders op te doen. Ik schakel daarom even over naar De Drukkery, de Middelburgse winkel die onlangs werd uitgeroepen tot Boekhandel van het jaar 2009/2010. Dat is niet de eerste prijs die deze winkel wint.

Ik schreef al eens eerder waarom veel mensen, ook ik, graag in De Drukkery komen. Het concept klopt. Het gevoel is goed. Het horecagedeelte heeft er terecht een centrale plek gekregen. Er is multimedia en WiFi. Er hangt steeds nieuwe kunst. Het zou me niet verbazen als De Drukkery voor veel mensen ‘een derde plek‘ is.

Het winnen van een prijs is altijd goed voor media-aandacht. Gisteren las ik een interview met directeur Dick Anbeek in het magazine van de KvK. Hij vertelt dat het ebook voor een wezenlijke verandering gaat zorgen. Naast gebonden boeken en paperbacks zal de Drukkery binnenkort ook boeken ter download aan gaan bieden. Het is interessant dat Anbeek in het artikel niet rept over de mogelijkheid van een ‘digitale bedreiging’ van zijn fysieke winkel. Hij vreest de vernieuwing niet omdat zijn concept klopt. Sterk.
Vandaag kwam ik Anbeek ook tegen in een artikel in Boekblad (sorry, geen link): Anbeek zoekt zijn inspiratie niet bij Boekhandels maar bij belevenishotels. Als voorbeelden van zulke hotels worden Villa Augustus Dordrecht en Hotel New York Rotterdam gegeven.

Je kunt veel leren van de benadering van Dick Anbeek. Als je nog eens in Middelburg bent moet je er zeker eens een kijkje nemen.

@

Foto: De Drukkery

13 Reacties

  1. schrijverdezes schreef:

    Ha, da's nou leuk: ik heb al een paar keer gezegd (ik bedoel op mijn blog) dat ik Villa Augustus als een voorbeeld voor de bibliotheek zie.
    Ik moet ook maar 's een prijs winnen, dan word je tenminste geciteerd;-)
    (Hotel New York en Villa Augustus zijn overigens van dezelfde eigenaar voor zover ik weet.)

  2. @Schrijver: dan is het duidelijk geen toeval! Ik kon me niet herinneren dat ik er ooit over gelezen had. Maar dat heb je wel vaker: als je iets niet kent lees je er overheen, maar zodra je het opmerkt zie je het opeens overal. Hotel NY kende ik overigens wel. Zijn we nog eens wezen eten met onze sectie.

  3. schrijverdezes schreef:

    Dat is natuurlijk helemaal waar: iets valt je vaak pas op als je er net iets over gelezen hebt. Maar het hΓ‘d gekund, want twee dagen geleden schreef ik er iets over πŸ˜‰
    (Met excuses voor de zelfpromotie, ik kon het ff niet laten.)

  4. Die post heb ik gisteren nog zitten lezen in Netvibes nota bene. Heb zitten schakelen tussen jouw blog en die van TenAanval, vanwege Brownie. Misschien is dat het wel…

  5. schrijverdezes schreef:

    Ik ben al blij dat je het leest hoor!

  6. Kijk dat is nog eens een vooruitstrevende winkel. Als wij als bibliotheken dit nou ook eens zouden kunnen doen. Ik denk dat wij heel veel kunnen leren van en veel winst kunnen halen uit het creΓ«ren van belevingen.

    Misschien toch eens een keer een dagje Middelburg in plannen om hier op bezoek te gaan!

  7. Nat schreef:

    Klinkt leuk, misschien moet ik er maar weer eens naar toe πŸ™‚
    (Werk er niet meer sinds september)
    Dick heeft zeker een eigen kijk. Een goede.

  8. @Schrijver: ik ook πŸ™‚

    @Jeroen: je bent van harte welkom hoor! Zeker in een combi loont het de moeite wel een keer.

    @Nat: wat zeg je nu? Ben je iets anders gaan doen na al die tijd? Dan kunnen ze de tent wel sluiten ^^

  9. Anoniem schreef:

    kutwinkel πŸ™‚

    len

  10. @len: haha, je durft niet eens ergens anders cd's te gaan halen πŸ™‚

  11. Nat schreef:

    Nee Len, watje!
    Ja Ed. Jij hebt me ook zo gemist hè
    πŸ˜‰
    Studeer nu verpleegkunde en psychiatrie dus waarschijnlijk kom ik je in de toekomst wel tegen op mijn bank…

  12. @Nat: lol. Heb er laatst nog een cd of 18 tegelijk gekocht hoor. Zaten wel twee boxen bij, maar toch.

    Maar cool dat je weer gaat studeren. Kom ik inderdaad een keer bij je liggen. Ga ik vertellen over oudere meiden die me misbruikten als 12-jarige enzo πŸ™‚

    Geef 'm van jetje met dat studeren!

  13. Nat schreef:

    Aha, vandaar al die trauma's!
    Ga mijn best doen, dank je.

Reageer