clear

zoeken

search

Bibliotheekblad: Delft heeft beste bibliotheek, Middelburg op acht

19 december 2009

Gelezen op de website van de VOB:

De openbare bibliotheek van Delft (Stichting DOK) is door het vakblad Bibliotheekblad gekozen tot Beste Bibliotheek van Nederland. De Zuid-Hollanders wonnen de krachtmeting tussen veertien genomineerde bibliotheken (één per provincie, één uit de hoofdstad Amsterdam en één namens de bibliobussen) omdat Delft zich volgens de jury onderscheidt als een zeer prettige bibliotheek met een flexibel, eigentijds en klantvriendelijk karakter.

Mijn felicitaties gaan -alweer- naar het team van DOK Delft. Daarnaast feliciteer ik de OBA met het winnen van de Bibliotheek Innovatieprijs 2009, voor het project Nova Local.

Middelburg haalde een gedeelde achtste plaats met bibliotheek Zwolle-Zuid. Dat is mooi, maar kan natuurlijk wel beter. Het ging de mystery guests om de algemene indruk, de sfeer, de klantvriendelijkheid. Daar moet je een volgende keer gewoon een harde negen voor willen scoren. “Met verenigde krachten zullen wij de strijd hervatten” riep de Vlissingse melkboer waar we naast woonden dan altijd.

1. Delft 8.3
2. Amsterdam 8.2
2. Stadskanaal 8.2
4. Lelystad 8.1
5. Heerhugowaard 8.0
6. Hoogeveen 7.9
6. Zeeuwse Servicebus 7.9
8. Middelburg 7.5
8. Zwolle-Zuid 7.5
10. Heerlen 7.4
11. Den Bosch  7.3
12. Doorn 7.2
13. Barneveld 7.1
14. Franeker 7.0

@

4 Reacties

 1. Rolf Bosboom schreef:

  Ik had Middelburg toch nóg hoger ingeschat

 2. @Rolf: de concurrentie is stevig. Naarmate je langer bestaat wordt je sneller ingehaald denk ik. Klantvriendelijkheid is tijdloos maar interieur en comfort etc zijn dat niet. Dat soort dingen wogen ook best zwaar vermoed ik.

  Maar een paar jaar terug was er een vergelijkbare test van, ik meen, Vrij Nederland. Daarin scoorden we zeer goed. We waren tweede toen geloof ik.

 3. Dat is wel nog een leuke manier om onderling op een vriendschappelijke manier te concurreren, zodat het geheel hoog gehouden wordt. Zou ik in Vlaanderen ook best wel zien zitten 🙂

  En de 8ste plaats is best eerbaar hoor 😉

 4. BB schreef:

  @Benoit: als dat nog niet bestaat in Vlaanderen kun jij het misschien wel in het leven roepen?

  Edwin

Reageer