clear

zoeken

search

Sleepy Sun: maandagavond in Middelburg

23 november 2009

Sinds een paar weken gonzen in het uitgaanscircuit van Middelburg verschillende bandnamen bij het verrassingsoptreden dat vanavond wordt gegeven in Bar American. Mensen spraken op Twitter zelfs over Slayer en Them Crooked Vultures. Zo gek is het niet maar de band die wel komt spelen mag er ook zijn: Sleepy Sun. Dit weekend speelden zij op Crossing Border. De Volkskrant schreef daarover:

De psychedelische rockers uit San Francisco kwamen met een onaardse combinatie van tempowisselingen, gitaargalm en de zang van Rachel Williams. Het resulteerde in een overrompelend geheel dat achtereenvolgens bruut en teder aandeed. Daarbij vergeleken was het concert van Monsters Of Folk, de grote publieksfavoriet, een stuk voorspelbaarder.

Uit het persbericht van Spin:

Maandagavond 23 november geeft de Amerikaanse band Sleepy Sun een verassingsoptreden in Bar American te Middelburg. Dit sextet uit San Fransisco tourt in november en december langs vrijwel alle grote podia van Europa en weet ook tijd vrij te maken voor Middelburg. Sleepy Sun maakt psychedelische rock ’n roll, met veel raakvlakken met de muziek uit de jaren zeventig. Retro zonder iets na te doen. Zowel geschikt voor liefhebbers van Pink Floyd of Led Zeppelin, als voor fans van modernere muziek zoals Black Mountain.

Sleepy Sun is allang geen onbekende meer binnen het alternatieve circuit. Hun sterke combinatie van meerstemmige zang, klassieke rock, psychedelische pop en oude blues bezorgde ze al een plek in het voorprogramma van Fleet Foxes in 2008. De afwisselend warme en ijle stem van de zangeres drijft door de triprock-nummers, die zacht en rustig beginnen maar uitmonden in explosies van gitaarklanken. Afgelopen weekend speelden ze in Den Haag op het prestigieuze Crossing Border Festival . Dat deze band stopt voor een intiem optreden in een cafe in Middelburg mag een buitenkansje heten. De band stond in dit voorjaar al in het Amsterdamse Paradiso en bespeelt normaliter uitsluitend podia met een vergelijkbare capiciteit. Aanvang: 19.30 in Bar American, Plein 1940

Kaarten worden niet aan de deur verkocht dus wie deze band wil gaan zien moet vanmiddag snel even naar Spin of Bar American sprinten.

@

2 Reacties

  1. meeuse schreef:

    en? hoe was´t?
    Slayer gaat volgende week in 013 niet door trouwens… opa Tom is door z´n rug gegaan, tis uitgesteld tot maart 2010

  2. @Meeuse: geen idee, ik was er niet bij…

    Die mannen van Slayer worden een beetje te oud voor al dat hakken en stuiteren 🙂

Reageer