clear

zoeken

search

Netvibes Wasabi: eerste indruk

22 november 2009

Op 30 oktober konden we op het Netvibes Blog al lezen over de nieuwe versie van Netvibes, Wasabi, maar na het aanmelden op de website ontving ik helaas geen uitnodigingscode. In een blogpost van AppScout, van afgelopen donderdag, vond ik vanavond echter een code die tot mijn verbazing ook nu nog bleek te werken. Ik kreeg toegang!

De nieuwe Smartreader bevalt me zeer. Die reader zorgt er niet alleen voor dat updates van blogs veel sneller in beeld komen: hij maakt het je persoonlijke startpagina ook veel overzichtelijker en makkelijker bij te houden. Feeds die je hebt gelezen verdwijnen nu uit beeld. Je kunt ze ook markeren om later te lezen of doorsturen via een netwerk naar keuze. Als je de weergave te beperkt vindt kun je ook kiezen voor een weergave van meer details per feed of een volledige weergave, te vergelijken met de miniatuurweergaven in de Windows Verkenner.

Gerelateerd:
Netvibes Ginger: eerste indruk
Netvibes Cinnamon
Meer Netvibes

@

6 Reacties

  1. Astrid schreef:

    Ziet er goed uit, maar ik zie nu al op tegen de tijd die het me zal kosten om dit om te zetten en te leren gebruiken. Dat heb ik met veel nieuwe dingen die voorbij komen. Ik weet zeker dat ik veel dingen handiger en sneller kan doen, maar het ontbreekt me aan de tijd (en vaak kennis) om het te ontdekken, leren en doen. Als er nu gewoon eens iemand een dagje naast me kwam zitten om me in al die dingen even op weg te helpen…

  2. Hee As,

    Ik kan je in dat kader melden dat je hier bijna geen werk aan hebt. Dat is nu juist zo mooi. Netvibes is eenmalig een minuut of tien bezig al je feeds automatisch om te zetten en vervolgens kun je naar wens, met een druk op de knop kiezen hoe je je feeds wilt zien.

    De eerste keer staat alles nog op 'ongelezen' maar daarna wordt alles juist keurig onderverdeeld per dag en per actie. Je zult zien: dit gaat je juist heel veel indeelwerk en dus tijd besparen.

    Maar ik wil ook best een keer naast je komen zitten hoor, alleen is het wel zo dat het informatiemanagement van de een de informatiehel van de ander kan zijn. Dat is eigenlijk zo persoonlijk. Ik houd bijvoorbeeld van kleine letters en alles heel compact. Dat is voor sommige mensen een gruwel.

    Mooie zondag!

  3. Ron Wessels schreef:

    Whaaaaaaaa,

    Ik kan niet wachten tot ik die nieuwe editie kan proberen. Netvibes is al een paar jaar mijn favoriet. Ik hoor eigenlijk maar van weinig mensen dat ze Netvibes gebruiken. Da's jammer, want het is zoooooo handig allemaal en het wordt elke keer weer mooier, beter én sneller.

    Leuk overigens dat je weer zo enthoiusast bent!

  4. Astrid schreef:

    Oké Ed, ik ga het proberen. En als ik er niet uit kom, weet ik je te vinden 😉

  5. poulus schreef:

    Fijn dat je nu ook wasabi hebt.
    Ik werk er nu ruim week mee, en het bevalt me prima.

  6. @Ron: iGoogle wint het wel in populariteit inderdaad maar ik blijf net als jij zweren bij netvibes. In de cursus 23 dingen zie je overigens ook wel dat de meeste mensen ervoor kiezen, nadat ze de keuze hebben gekregen tussen die 2. Het wordt alleen maar mooier inderdaad!

    @Astrid: deal!

    @Poulus: en we zijn ook weer mooi op level, als er lastige vragen over gesteld worden 🙂

Reageer