clear

zoeken

search

Nederlandse politici op Twitter

16 november 2009

Hoewel er inmiddels best veel bekende politici te volgen zijn via Twitter kan ik niet zeggen dat ik onder de indruk ben van hun activiteiten op dat platform. Maxime Verhagen is een positieve uitzondering. Hij is niet alleen zeer actief; hij heeft ook bewezen dat hij het zelf is, die de tweets verstuurt. Die aanpak wordt terecht beloond met een prijs, vind ik. Femke Halsema doet ook haar best, maar iemand als Wilders lijkt zijn account, net als de kroonprins, door derden bij te laten houden. Pechtold houdt helemaal niets meer bij. Zou hij bang zijn voor een berisping van de kamervoorzitter?

Ik kan me goed voorstellen dat politici en andere bigshots geen tijd willen vrijmaken voor Twitter maar ik vind het dan wel een beetje flauw als ze de potentie ervan wel willen benutten en medewerkers inschakelen om tekens van leven te geven. Vanochtend las ik dat Obama, met zijn 2,6 miljoen volgers, nog nooit van zijn leven een tweet heeft verstuurd. Mijn eerste gedachte is dan toch: “gebruik Twitter dan niet!”

Ondanks dit alles kan het zo nu en dan best nuttig zijn om updates van politici te volgen. Zelf doe ik dat dan wel het liefst via een overzicht. In dat kader wilde ik eigenlijk attenderen op de nieuwe website PentaPolitica maar nu ik zie dat dit een kopie is van Kamertweets.nl gaan mijn credits toch naar die site.

@

Foto

4 Reacties

 1. PentaPolitica schreef:

  He Edwin,

  we halen niet alleen de twitterfeeds op, ook alle andere uitlatingen die gedaan worden (denk aan YouTube en blogs en dergelijke). Daarnaast is de hele website nog enorm bèta, dus ideeën en feedback zijn altijd welkom, dus dank daarvoor!

  We willen KamerTweets uiteraard voorbij 😉

 2. Hoi Penta,

  Leuk en goed dat je even reageert hier. Ik geef onmiddelijk toe dat ik me slechts baseerde op de eerste oogopslag en ik zie nu inderdaad dat er ook andere dingen voorbij komen, zoals blogposts. In dat geval is het dan toch een verrijking 🙂

  Thanks.

 3. Hans schreef:

  Wat deden die mensen vroeger met de minuutjes (of uren) die ze nu besteden aan twitter ?
  Is het een verbetering dat ze dat nu niet meer doen ?

  Zelf twtteren kost een beetje tijd. Maar de tweets van anderen volgen kost meer tijd.
  Wat deed iedereen vroeger met de tijd die ze nu aan volgen besteden ?

  Je moet af en toe een stukje achteruitlopen en kijken naar hetgeen je opbouwt.

 4. @Hans: dat zal voor velen inderdaad ten koste gaan van andere dingen. Je ziet het terug in de postfrequentie op weblogs, de aandachtsspanne die tot uiting komt in websitestatistieken: you name it.

  Of het een verbetering is hangt helemaal van de persoon en context af denk ik.

  Maar het is zonder meer goed om er regelmatig bij stil te staan. Helemaal mee eens.

Reageer