clear

zoeken

search

Modern Warfare 2 blijft records breken

16 november 2009

Ik ben niet zo snel verbaasd, als het om de verkoopcijfers van videogames gaat, maar wat er momenteel gebeurt rondom het spel Call of Duty-Modern Warfare 2, van Infinity Ward, slaat echt alles. Het spel breekt alle verkooprecords. Overal. Ook in Nederland. Alleen in het Verenigd Koninkrijk werden al 1,23 miljoen exemplaren verkocht…op de eerste dag.

A bloody video game made more money in one day than any movie ever has. First-day sales of Call of Duty: Modern Warfare 2 demolished entertainment industry records, selling 4.7 million copies and raking in an estimated $310 million in North America and United Kingdom alone.
The release overran the former champion Grand Theft Auto 4, which sold 3.6 million copies in April 2008.
Call of Duty even left Hollywood shell-shocked – the largest opening in movie history was Warner Brothers’ “The Dark Knight,” which grossed a measly $158.3million over its first three days.

Natuurlijk waren alle ingrediƫnten aanwezig: kortzichtige politici, paniekreacties van overheden, je kent dat wel. Maar dit soort cijfers? Dan kan Reggie wel van zijn neus maken, dit is toch nog nooit eerder gebeurd.

Ook hier in huis hoor ik de laatste dagen veel over deze game. Het spel is heet. Hoe lang dat zal duren durf ik niet te voorspellen maar gemeten aan de verhalen en enthousiaste brullen die door het huis daveren langer dan een paar weken vermoedelijk.

Met waarschuwende video’s hoef je niet aan te komen. Humor wordt meer gewaardeerd. Ik wil ook niet eens waarschuwen. Geweld is de nieuwe vrede. Dit is de cultuur van nu.

Met een glimlach kijk ik terug naar de schamele omzetten van de game-industrie in 2007 en ik constateer dat de voorspellingen uit 2005 er niet ver naast zaten. 55 miljard dollar in 2009 was nog iets te laag geschat zelfs. Op naar de 73,5 miljard in 2013

En nu weer vrolijk verder luisteren hoe ‘de matties worden geklaard’.

@

Reageer