clear

zoeken

search

Mediawijsheid met een puntmuts

17 november 2009

Afgelopen week hoorde en las ik opeens veel over die kabouter. Daar is vanzelfsprekend een goede verklaring voor. Mijn humor is het geloof ik niet helemaal, maar bronnen checken? Allez, da’s van grote importantie.

@

15 Reacties

 1. Henk schreef:

  Had Wesley nog noot gezien, maar dit is wel mijn humor!

 2. Er is al behoorlijk veel verschenen met hem in de hoofdrol zag ik. We lopen een beetje achter op Vlaanderen 🙂

 3. Lebbercherrie schreef:

  Het was origineel eerst een reeks stripjes in Humo door Joris Geirnaert, die ook in Cannes prijzen won met zijn animatiefilm "Flatlife". Nadien zijn hier dan de filmpjes van gemaakt, die nu in Man bijt hond worden gespeeld. Het duurde ook even eer ik er "in" geraakte, maar ben er nu dol op.

 4. Lebbercherrie schreef:

  Lap, heel die uitleg stond al in je links. Om het met Kabouter Wesley te zeggen: "GODMILJAARDE" 🙂

 5. Goudklompjes schreef:

  En ik eerst nog denken dat ze het op de radio over Wesley Sneijder (voetbal) hadden, totdat ik #dwdd zag. Tja, blond….

 6. Mark Deckers schreef:

  Zeg Edwin, weet je wel zeker dat dat een kabouter is?;-)

 7. blorma schreef:

  Dat mediawijsheid doorbreekt in kabouterland is helemaal niet verkeerd, lijkt me zo…

  Edwin, is het nog gelukt met dat artikel over Internet Boot Camp?

 8. Lol Lebber, met je godmiljaarde 🙂

  @Goudklompjes: ook al lol, zo groot is 'Sneijdert' tenslotte niet

  @Mark: niets is zeker in het leven…

  @Blorma: het is grotendeels af. Vanavond of morgen nog mijn persoonlijke bevindingen erin verwerken. Komt goed! Dank.

 9. Kabouter Wesley doet het weer is ^^
  Wel raar dat je er zo laat over horen spreken hebt, werken de Vlaamse en Nederlandse "man bijt hond" dan niet samen?

 10. @Benoit: voor sommige onderdelen wel geloof ik, maar ik kijk nauwelijks televisie he 🙂

 11. Dito hoor, maar in plaats van de radio aan te zetten heb ik thuis de gewoonte van de televisie aan te zetten. En dan pik je van tijd tot tijd nog wel iets leuks op. Al is het eigenlijk niet echt nodig want ik heb die kabouter eerst on-line leren kennen en dan pas op de televisie. Raar eigenlijk dat er nog steeds geen echte overstap is naar het net. Kwestie van aan de hand van je eigen interesses programma's samen te stellen. Het lijkt te hinten dat het tv-formaat waar zenders de content naar jou brengen enkel in een keuzeloze voorgekauwde wijze kunnen bestaan.

 12. Henk schreef:

  @Benoît: Man bijt hond wordt hier uitgezonden door de Nederlandse Christelijke Radio Omroep. Ik weet niet of de NCRV Wesleyproof is.

 13. @Benoit: de meeste dingen die je eventueel zou willen kijken zijn online wel te ritslen. Het is vooral dat ik niet zoveel achter mijn eigen pc zit/lig en er ook gewoon niet aan toekom.

  Besefte laatst ook dat ik zelfs het journaal niet eens echt mis. Daar kijk ik ook nog maar zelden naar. Het meeste heb ik online dan al voorbij zien rollen. Gemiste hoogtepunten komen later wel weer voorbij op blogs en twitter etc.

 14. J. Geraets schreef:

  Sterk, ik kom door jouw test > //plus.google.com/102134577098585163486/posts/N7VXaN87Pxt hier terecht. Ontdek een verwijzing naar Kabouter Wesley, waarvan ik van het weekend een boek kocht. Ik viel voor de absurde humor. En dan zie ik de reactie van Janneke en denk aan de #bierblio3 waar ze helaas toch niet naar toe komt. Tot vrijdag !

 15. Wahaa, grappig dat dit ouwetje opeens weer in leven komt. Naadje dat YT-video's zo vaak weer verwijderd worden. Zou ze allemaal nog eens na moeten lopen, maar daar heb ik weinig trek aan. Dank voor de attendering…

Reageer