clear

zoeken

search

Interview Handboek Communities: een weg terug is er niet

05 november 2009

In het interview zeg ik ergens dat je “als individu binnen sociale netwerken niet de fout moet maken jezelf centraal te stellen”. In die zin ga ik dus de fout in door hier te melden dat ik glom van trots toen ik gisteren het  Handboek Communities van Erwin Blom op de deurmat aantrof met daarin twee citaten van mezelf . Dat is een nieuwe ervaring voor me: geciteerd worden in een boek.

Omdat ik de vragen zelf beantwoord heb deze zomer wist ik natuurlijk wel dat het mogelijk zou zijn dat Erwin er iets van zou gebruiken, maar wat wist ik niet. Vanavond ontdekte ik dat het volledige interview ook beschikbaar is gesteld op de bijbehorende website. Nog meer geglim. Ik kon het niet laten om de kekke PDF ook even te uploaden naar Slideshare en in te voegen op ZB Digitaal. Gewoon, omdat het zo leuk is.

Enne, dat boek is natuurlijk een hebbeding van de eerste orde, dat begrijp je wel 🙂

Zie ook: Hoe Blom zijn boek aan de man brengt

@

12 Reacties

 1. Astrid schreef:

  Top! Da's wel 'n blommetje waard 😉

 2. Wilma schreef:

  Wat leuk. Weer een mijlpaal. Volgende wordt misschien je eigen boek over sociale netwerken? 🙂

 3. @Astrid: blommen zijn de bom ^^

  @Wilma: ook leuk! Maar als er ooit nog eens een boek komt dan wel over iets anders. Dit onderwerp is er tenslotte al dan 🙂

 4. Daan schreef:

  En natuurlijk even aan de ouwelui laten zien 😉

 5. Arda schreef:

  Door dat geglim moest ik (ik kan het ook niet helpen, het overkwam me) ineens denken aan een vroegere chef van me, uit de tijd dat ik nog in de R'damse haven werkte. Als die iets voor elkaar had gekregen waar hij wel tevreden over was, dan placht hij te zeggen ''t Is moeilijk bescheiden te blijven, voor een kerel met zoveel talent.' De rest van de tekst heb ik nooit leren kennen omdat we dan altijd in koor riepen 'Ja… nou weten we het wel.'
  Vandaag dacht ik: toch 's op YouTube kijken, en ja hoor, daar stond het. Hoewel het nogal vreselijk is kan ik het niet laten het te 'delen'. Zie hier.

 6. Arda schreef:

  p.s. Maar evengoed natuurlijk ontzettend leuk (en verdiend!) dat je geciteerd wordt. Het glimmen is geheel terecht!

 7. @Daan: vanzelfsprekend!

  @Arda: Blanker: die zingen we altijd mee van a tot z 🙂

 8. Arda schreef:

  'We', betekent dat het hele café?
  Ik dacht eerlijk gezegd dat het een liedje van voor jouw tijd zou zijn (als ik het bekend verondersteld had zou ik natuurlijk geen filmpje hebben toegevoegd), maar blijkbaar wordt dergelijk cultureel erfgoed nog ergens in ere gehouden 😉

 9. festina lente schreef:

  Wat jammer nou dat ik in principe geen boek lees….
  Maar zonder gekheid: leuk!

 10. @Arda: begin jaren '80 was ik weliswaar nog jong maar de muziek van dat decennium ken ik vrij aardig toch en dit was ook nog eens een hit. Maar ik was tien en had het dus net zo goed kunnen missen, da's waar. Maar ik vond die tekst wel mooi. Aan iedere teen tien vrouwen sprak wel tot mijn verbeelding op de een of andere manier 🙂

  @Festina: hatsikidee!

 11. schrijverdezes schreef:

  Hé Festina, nou heb ik me al die tijd afgevraagd wie zich eigenlijk achter dat pseudoniem FL verschool, maar nu weet ik het!

Reageer