clear

zoeken

search

Het Bureau

14 november 2009

Ik heb nog nooit een letter gelezen van de auteur J.J. Voskuil maar ooit zal dat er van komen. Het bureau uit Het Bureau heb ik ook nog niet met eigen ogen mogen aanschouwen maar ik vind het wel alleraardigst dat het op dit moment in de Zeeuwse Bibliotheek staat.

We bestaan 150 jaar. De PZC wijdde er vandaag twee pagina’s aan.

@

Foto: PZC

12 Reacties

  1. Joost schreef:

    Gefeliciteerd!
    Altijd leuk om in de ZB te komen, en altijd meer tijd 'kwijt' dan gepland. Met m'n dochter laatst plezier gehad met het interactieve LCD-scherm over Hella Haasse, ongekende mogelijkheden en over 5 jaar heeft iedereen dit thuis denk ik.
    Groet aan Enno!

  2. Arda schreef:

    Het b-b-ureau van B-b-eerta! Prachtig, dat wil ik zien.

  3. @Joost: leuk dat je graag komt en blijft! Met die surfacetafel gaan we zeker nog meer doen, ook in de nieuwe onderwijsservicebus.

    Zal Enno groeten, ken je hem nog van vroeger?

    @Arda: je bent van harte welkom hoor!

  4. festina lente schreef:

    Yo lezen dat bureau! Je zult er veel van herkennen, daar ben ik van overtuigd. Of hebben jullie geen ambtenarencultuur in jullie organisatie?

  5. Occy schreef:

    Fantastisch! Ik had het me evenwel zonder het opstaande stuk voorgesteld.

  6. schrijverdezes schreef:

    @ Occy,
    Ik ook! Ik vraag me nu des te meer af hoe Koning en Beerta zaten in die kamer. Konden ze elkaar eigenlijk wel zien?

  7. Occy schreef:

    @schrijver: Als ik me niet vergis, keek Beerta als hij zich naar links draaide op de rug van Koning, maar wanneer Koning aan de tafel zat met een gast keek Beerta hen wel bijna frontaal aan, dacht ik. Schuinrechts van Beerta moet dan de deur geweest zijn, en als iemand de kamer binnenkwam voor Koning dan passeerde hij de voorkant van het bureau van Beerta. Zo las en herinner ik het me tenminste. Vandaar dat dat opzetstuk zo onverwacht komt.

  8. schrijverdezes schreef:

    @ Occy,
    Fantastisch en dat uit je hoofd! Mij verbaasde dat opzetstuk ook nogal, en eerlijk gezegd het fraaie uiterlijk van het bureau ook. Ik had gedacht dat het een sober ding zou zijn, maar dat past misschien toch niet zo bij de heer Beerta.
    Ik ben van plan het in de tijd dat het in de ZB staat een keer te gaan aanraken ;-)(Of zou dat niet mogen?) Jammer dat de bijbehorende stoel er niet staat eigenlijk, dan zou ik misschien zelfs even kunnen gaan zitten…

  9. schrijverdezes schreef:

    @ Festina,
    Het Bureau gaat m.i. niet over ambtenarencultuur, maar over het leven zelf! Misschien moet je het nog maar 's lezen 😉

  10. Anoniem schreef:

    Ik wil ook zo'n bureau! (Zonder opzetstuk)

    Liefhebbers van ; het bureau' vinden het misschien ook wel leuk om eens op mijn blog rond te neuzen: 'kempenlaan 4' oftwel; 'het bureau anno nu'. Net gestart, je hoeft nog geen aflevering te missen!

    //www.defamilievanhouten.nl/kempenlaan4

    Groeten, 'Nout' (Maarten anno nu)

  11. @Anoniem: Een leuk initiatief Nout. Succes met het nieuwe weblog!

    (en bedankt voor je reactie natuurlijk)

Reageer