clear

zoeken

search

Handboek Communities nu gratis te downloaden

16 november 2009

Toen Erwin Blom in het afgelopen jaar blogde en twitterde over het boek dat hij aan het schrijven was vroeg ik hem of hij het boek ook gratis online zou zetten. Dat beaamde hij.
Vandaag heeft Erwin bekend gemaakt dat het zover is. Het boek kan hier als PDF gedownload worden.

Ik had het boek al gekocht en heb het inmiddels ook met plezier gelezen. Sleep binnen dat boek en oordeel zelf.

Zie eventueel ook:
Interview Handboek Communities: een weg terug is er niet
Hoe Blom zijn boek aan de man brengt

@

4 Reacties

 1. JeBibliotheek schreef:

  Hoi Edwin,

  Ik vroeg me af wat je inhoudelijk van het boek vindt. Of heb ik (shame, shame on me) een blogpost hieover van je gemist?

  Grz
  Wilma

 2. Hoi Wilma,

  Ik heb bewust geen recensie geschreven omdat ik er al zoveel aandacht aan had besteed en er elders al recensies opdoken.

  Ik vind het een leuk boek, met interessante cases, maar eerlijk gezegd is het meer voor op de salontafel dan echt als naslagwerk o.i.d. Ik las het uit tijdens de treinreis naar Haarlem nota bene. Het las heel soepel weg in ieder geval.

  Maar het boek zal voor iemand die nog niet in netwerken actief is heel anders 'weglezen'. Voor die lezers is het informatieve karakter meteen eens stuk groter vermoedelijk.

 3. JeBibliotheek schreef:

  Bedankt Edwin! Ik heb het een beetje doorgebladerd en mijn eerste indruk was ook dat het niet echt een handboek is, maar een verzameling van inspirerende verhalen. Bram vroeg of ik een recensie wil schrijven over het boek. En ik ben benieuwd hoe bibliotheek- en archiefland er tegen aan kijken. Ik denk dat ik het even op Bieb 2.0 zet.

Reageer