clear

zoeken

search

Labels in Blogger even niet toegestaan

04 oktober 2009

Waar de rest van de wereld tags altijd gewoon tags noemt, noemt Google ze, in Blogger, labels. Ik hang altijd braaf meerdere labels aan een blogpost omdat ik denk dat dit de vindbaarheid van content ten goede komt. En omdat zoekmachines er mogelijk goed op reageren. Dat laatste weet ik weliswaar niet zeker maar kwaad kan het ook niet.

Sinds vrijdag lukt het niet meer om meerdere labels aan een post toe te kennen, tenzij je heel snel op ‘publiceren’ klikt. Of het een bug is of nieuw Bloggerbeleid is me nog niet duidelijk geworden. Er staat niets over op Blogger Status of Known Issues for Blogger en van Twitter word je ook niet veel wijzer in dezen.

Irritant is het wel. Ik heb ook geen zin om na een paar weken al die labels alsnog te gaan zitten toekennen. Dan maar even wat minder vind- of indexeerbaar.

@

7 Reacties

  1. Rolf Bosboom schreef:

    Merkwaardig, want ik heb geen problemen. Gebruik je misschien nog de oude Blogger-editor?

  2. Nee, dat niet maar de oorzaak zit 'm waarschijnlijk in het totaal van labels op alle posts. Omdat ik zoveel verschillende gebruik en heb gebruikt loop ik daar nu tegenaan, omdat er blijkbaar opeens een limiet is van 2000. Het is erg bewerkelijk om oude te bewerken want daarvoor moet je naar de oude posts en juist die pagina doet mijn pc bijna vastlopen omdat er een of ander lastig script in zit.

    Verre van ideaal dit…maar ik zal tzt nog wel eens werk maken van het verwijderen van een aantal oude labels.

  3. Astrid schreef:

    Oei, meer dan 2000 labels. Dat is op zich al een hele prestatie. Wel bizar én frustrerend dat blogger daar een limiet op zet. En nu?

  4. @Astrid: het zijn er wel veel, maar als je bedenkt dat ik sinds begin 2007 met die labels werk: dan kom je wel op zo'n 2000 posts denk ik, met gemiddeld toch wel zo'n 6 labels per post.

    Als ik ze bekijk zie ik dat er waanzinnig veel unieke zijn. Een andere bandnaam, een naam van een site of tool, noem maar op. Eigenlijk vind ik ze nog allemaal best relevant ook.

    Weet nog niet goed wat ik daar uit ga filteren. De tags van onderwerpen waar ik graag over schrijf moeten sowieso blijven maar het gedonder is dat dat zoveel onderwerpen zijn 🙂

    Ben er nog niet uit, kortom.

  5. De Nieuwsgier schreef:

    Ja ik heb er ook al last van op //denieuwsgier.blogspot.com

    Je word er schijtziek van! Het verwijderen van tags is ook al onmogelijk gemaakt, heb zelfs een aantal artikelen verwijderd die unieke tags hadden, maar dat mocht ook al niet baten, want de tags blijven in het geheugen opgeslagen.

  6. @Nieuwsgier:

    Dat is helemaal slecht nieuws zeg. Ik heb er een paar verwijderd door te zoeken naar bepaalde berichten, die per pagina te selecteren en dan helemaal naar onderen te scrollen…maar het was me nog niet opgevallen dat ze dan bleven bestaan.

    Weird, weird weird :-/

Reageer