clear

zoeken

search

Het kan altijd gekker: de Bond van Wetsovertreders

26 oktober 2009

Ik werd vandaag geattendeerd op een bericht in Algemeen Dagblad, over een inbreker die zich begluurd voelde door bewoners:

EMMEN – Een inbreker vindt dat de politie veel te ver is gegaan door camerabeelden van hem op internet te zetten.
De Bond van Wetsovertreders heeft namens de verdachte een klacht ingediend bij de Nationale Ombudsman.

Is dit een grap? De Bond van Wetsovertreders? Een korte zoekactie leert me dat meer mensen verbaasd zijn: Arnoud Engelfriet, Pascal en Twitteraars bijvoorbeeld. Of Sjef Dooms; die is zelfs verbijsterd.

“Dit zou voer voor Koot en Bie geweest zijn”, is het eerste dat ik denk. Als ik niet veel later het krantenartikel Bond van Wetsovertreders door ruzie verdeeld (1994) lees schiet ik pas echt in de lach:

Een grimmige machtsstrijd heeft de Bond van Wetsovertreders (BWO) in haar greep. Om de voorzitter van de bond buiten het kantoor te houden is het slot van de voordeur veranderd. Een nieuw bestuur heeft voorzitter Erik van der Maal geschorst. Van der Maal beschuldigt de ‘bezetters’ van het bondskantoor van verduistering en oplichting.

Dit zijn te veel inkoppers voor een jolig stukje. Ik schakel maar snel door naar een bericht waar je weliswaar ook om zou kunnen lachen maar waar je uiteindelijk heel droevig van wordt. In Rechters willen niet digitaal lees ik dat “rechters voorlopig weinig heil zien in een peperduur systeem, waarbij processtukken alleen nog maar digitaal aangeleverd worden.” en dat “ze bij minister Hirsch Ballin (Justitie) hebben aangegeven op de zitting ook nog over het oude vertrouwde papier te willen beschikken.”
VVD-Kamerlid Fred Teeven, stelt dat het erop begint te lijken dat het project geldverspilling is: “Uit een Kameronderzoek blijkt dat er al 100 miljoen euro is uitgegeven aan dit project en nu zeggen de rechters dat het hen te snel gaat.”

Ook dit is Nederland…

@

2 Reacties

  1. Nietsnut schreef:

    ik heb het iets platter verwoord, //www.nietnuttig.nl/2009/10/24/rechtsysteem-nederland-is-ziek/ maar het is toch te belachelijk voor woorden

  2. Helemaal met je eens Nietsnut! Ik herinner me ook zo'n geval hier in Arnemuiden. Een campingeigenaar schrok zo van een inbreker dat hij 'm een hengst verkocht. Daar moest hij later een boete voor betalen. Dat is niet waar ik aan denk, als ik denk aan rechtvaardigheid :-/

Reageer