clear

zoeken

search

Google Wave, de eerste verkenning

16 oktober 2009

Eergisteren liet een collega uit het Noord-Oosten van Nederland mij weten dat ze me een uitnodiging voor Google Wave had gestuurd. Reuzespannend! Toen ik de uitnodiging gisteren tegen middernacht zag binnenrollen staakte ik mijn andere activiteiten meteen en ik opende de account.

Ondanks het feit dat ik al een paar screenshots had gezien in de afgelopen weken, viel de interface me een beetje tegen. Het lijkt misschien nog het meest op een gepimpte maar uitgeklede versie van Gmail. Jan Klerk (die net in Londen zit voor Internet Librarian) en Lukas Koster bleken ook een uitnodiging te hebben ontvangen en waren ook online. Dat stelde ons in de gelegenheid om Wave een beetje te verkennen.

Mijn eerste indruk:

Wave lijkt nog het meest op chatten binnen webmail, maar dan op steroïden. Je ziet je gesprekspartner letterlijk typen en je kunt, als je dat wilt, op dezelfde plaats meetypen. Gadgets, video’s, bijlagen of Google Maps voeg je in een handomdraai toe aan de conversatie. Dat voelt dan weer een beetje als het uitwisselen van bestanden en het samen surfen binnen een videoconference.

De interface is sober en overzichtelijk maar de navigatie binnen Wave is zeker niet intuïtief. Het kost je wel een paar sessies voordat je doorkrijgt waar je het beste kunt klikken zonder verwarrend over te komen op je chatpartner.

We hebben gisteren nog maar een fractie van de mogelijkheden benut waarschijnlijk. Daarom vind ik het nog te vroeg voor een oordeel. Mijn veronderstelling dat Wave wellicht vooral ‘buzz’ is trek ik nu wel al terug. De huidige interface is waarschijnlijk nog niet de definitieve maar bevat wat mij betreft veelbelovende elementen als het gaat om communicatiegemak.

Nu eerst nog even wennen.

Zie ook:
Bright
T-zine
Recruitment Matters
frEdSCAPEs
Lifehacker

@

7 Reacties

  1. Daan schreef:

    Wennen inderdaad. Heb een leeg bericht van jou in mijn Google Wave inbox staan 🙂

  2. @Daan: Hij onthoudt volgens mij iedereen met wie je een 'sessie' opent. Ik klikte maar een dotje 🙂

  3. essen2punt0 schreef:

    Google wave gaat veel betekenen. Daar ben ik echt overtuigd van.
    Alleen duurt het nog even voordat het bezonken en uitgevonden is hoe. Maar gmail gebruikte ik eerst ook vooral om te 'storen' ipv om te gebruiken. Dat ligt nu ook wel even anders.

    Het heeft tijd nodig. Daarom noemen ze het ook preview. 😉

  4. @Essen: dat is ook zo. In het begin vond ik de conversatie in Gmail een ramp. Ik verwijderde steeds posts zoals ik gewend was en verloor dan hele gesprekken. Inmiddels vind ik gmail beter dan menig ander mailprogramma. Goede spamfilter, snel en effectief zoeken, mooie pimpopties, integratie video en audiochat, noem maar op.

  5. nadia schreef:

    Ik ben ook reuze benieuwd naar google wave, alleen nog heel erg op zoek naar een uitnodiging… Dus als iemand er nog eentje over heeft..

  6. @Nadia: ik heb nog steeds geen recht om uit te nodigen maar als ik dat krijg zal ik het je hier zeker laten weten!

    Edwin

  7. nadia schreef:

    Helemaal top! THX

Reageer