clear

zoeken

search

Google als boekhandel: Google Editions

15 oktober 2009

Aan Google Books wijdde ik in de afgelopen jaren meer dan honderd postings. In de loop van tijd kom ik wel een paar mijlpalen tegen, bijvoorbeeld over ‘het laatste hoofdstuk van het boek‘, over het ontsluiten van niet-gedigitaliseerde boeken en over het blij zijn van uitgevers (met GB).

Volgens mij komt er weer zo’n mijlpaal aan. Google gaat onder de naam ‘Google Editions’ e-books verkopen. Dat was al langer bekend maar nu begint het project ook echt gestalte te krijgen. Naast de vele boeken die je al kon downloaden (of kon lezen op je mobieltje) komen er nu ook een paar honderdduizend titels bij die Google gaat verkopen in samenwerking met uitgevers. Hoeveel Google verdient per boek is afhankelijk van het type deal.

Ook voor dit initiatief geldt wederom: de tegenstanders kunnen mekken wat ze willen (Merkel Mauw): Google pakt gewoon door.

Ik heb deze week overigens voor het eerst in mijn leven (unreal!) een e-reader in min handen gehad. Een collega van het Zeeuws Archief was zo vriendelijk om mij die kans te bieden. Het was een COOL-ER, en ik vond ‘m…uhm…cool. Laat dat nu ook net het apparaat zijn waar Google op inzet…

@

6 Reacties

  1. Robert schreef:

    Oh, oh, dat klinkt alsof huishouden Mijnsbergen binnenkort overgaat tot de aanschaf van een e-reader 🙂

  2. Mark Deckers schreef:

    Die Google toch. Toch knap hoe ze elke keer weer een slag verder zijn.

  3. Annie Maessen schreef:

    Heb ook nog nooit een e-reader vastgehad. ( komende week wel omdat we hem gaan introduceren in onze bieb). Nou was ik net bezig met poetsen ( jaaa) en pakte het weerstation vast om van stof te ontdoen. Moest eigenlijk gelijk aan een e-reader denken. Hoe mijn werk geintegreerd is in mijn huishouden dus.

  4. @Robert: ik overweeg het sterk maar twijfel nu tussen deze en de Sony Reader. Ik vind het allemaal net iets te prijzig om als nutteloze gadget aan te schaffen, dat is de belangrijkste drempel. En eigenlijk wil ik nog het liefst iets dat in mijn broekzat past maar toch 'groot' kan worden. Daarom vond ik dat concept van de readius ooit, met dat uitrolbare scherm op je telefoon, zo mooi.

    @Mark: groot team, groot geld, grote ambities. Maar pet af inderdaad!

    @Annie: Wat bedoel je in deze precies met een weerstation? Ik moet gek genoeg nu denken aan zo'n barometerhuisje waar twee van de mannetjes uit kunnen komen, met of zonder paraplu 🙂

  5. Annie Maessen schreef:

    Zo'n digitaal scherm voor binnen en een voeler voor buiten. Die van binnen had ik vast. Echt een kerstcadeautje voor mannen. Voor jou misschien ook een?

  6. @Annie: volgens mij heb ik zo'n apparaat nog nooit gezien. Als ik dan toch mag kiezen liever een e-reader dan 🙂

Reageer