clear

zoeken

search

Een ode aan Boing Boing

28 oktober 2009

Voor de mensen die de moeite nemen om te klikken op de bronnen die ik noem in postings is het geen verrassing: het weblog Boing Boing is mijn favoriet. Het is wel een beetje jammer dat Boing Boing de favoriet van velen is (The Guardian beschouwt Cory Doctorow en de zijnen zelfs als het op een na machtigste blogteam ter wereld). Het is nu eenmaal veel leuker om te verwijzen naar obscure bronnen die bijna niemand kent. Een bijkomend voordeel van dat laatste is dat je dan ook minder snel het risico loopt dat je op de proppen komt met ‘oud nieuws’.

In het geval van Boing Boing neem ik het risico voor lief. Iedere dag weer staat de feed van het blog vol met bijdragen die ik gewoon even moet lezen. BB sla ik nooit over. Een kleine greep uit recente posts:

En zo elke dag minstens tien bijdragen. Tech, Gadgets, Science, Ent,  Biz, Art+Design, Culture, Action, News, Weird lezen we in de header. Dat is precies wat Boing Boing heeft te bieden. Breed, goed en interessant.

Boing Boing is de bom.

“A good example has twice the value of good advice”
@

6 Reacties

  1. Ron Wessels schreef:

    Ik volg Boing Boing zelf (nog) niet, maar wat een verscheidenheid aan berichten! Wat ik dan wel weer jammer vind, is dat er per onderwerp geen aparte RSS-feed is.

    Maar goed, zo is er altijd wat te… We zijn gewoon verwend met al die prachtige gratis bronnen.

  2. Hoi Ron,

    Dat zou inderdaad ook wel makkelijk zijn geweest maar het leuke is dat het bij BB helemaal niet stoort dat het zo gemengd voorbij komt. Dat maakt het juist wel leuk eigenlijk. Ben benieuwd of je het wat blijft vinden!

  3. Ron Wessels schreef:

    Okee je hebt me overtuigd. Ik heb een mooi plaatsje ervoor vrijgemaakt in m´n Netvibes. Eentje meer of minder…

    Bedankt!

  4. Je kunt 'm met gerust hart inruilen voor een wat mindere. Enjoy 🙂

  5. Hans schreef:

    Boing Boing, die was ik alweer vergeten. Ik heb zojuist een RSS-je aangemaakt. Ik ben benieuwd. Je post triggerde mij in elk geval genoeg!

  6. @Hans: dat is toch bij meer mensen het geval dan ik verwacht had. Hoop dat de inhoud de tip zal bevestigen!

Reageer