clear

zoeken

search

Bob’s tocht

06 oktober 2009

Mattie Bob ken ik al heel lang. Back from the hood and all that jazz. Bob runt ook al heel lang mijn derde plek, 77. Daar spreken we elkaar minstens een paar keer per week.

Ik wist dat Bob een eigenzinnige doorzetter is, die maling heeft aan de hoon van anderen. Ik wist ook dat Bob een klotetijd had gehad. Toch dacht ik even dat hij gek was geworden, toen hij begin deze zomer meldde dat hij een tripje ging maken van Lhasa naar Kathmandu….

…op de fiets.

Je moet je voorstellen dat de fietservaring van Bob niet veel meer voorstelde dan een paar ‘rondjes Walcheren’. Je moet je voorstellen dat hij dit in zijn eentje wilde gaan doen, in een land waar je eigenlijk niet eens in mag.

1250 km fietsen door het hoogste berggebied van de wereld is gekkenwerk, dat weten we allemaal. Het is zo’n route die Google Maps niet eens kan berekenen.

Maar Bob heeft het gehaald. Na zes weken kwam hij afgelopen donderdag weer terug, met een rugtas vol mooie en spannende verhalen. Dat zijn van die verhalen die je voorstellingsvermogen een beetje tarten, om de doodeenvoudige reden dat het moeilijk is de eenzaamheid te voelen die iemand voelt als hij in het aardedonker een hele nacht rechtop moet gaan zitten omdat anders z’n longen vol vocht lopen….en dat het enige ‘vermaak’ dan een storm is, die rondom zo’n kolossale berg giert. Om je je dat voor te kunnen stellen moet je het zelf een keer meegemaakt hebben. En dat, beste mensen, ben ik eerlijk gezegd niet van plan. Ik denk vooral: ‘da’s andere koek dan boeken uitlenen’ 🙂

Bovenstaande video geeft een impressie van de trip die ik zelf nooit zou maken.

Maar trots ben ik, op deze crazy kroegbaas.

@

11 Reacties

  1. davidovix schreef:

    Heey Edje

    Indrukwekkend. Ik dacht dat ik aardig had afgezien tijdens het begeleiden van mijn buurman met de kustmarathon in een donderse sturm maar dit is toch net nog ff wat anders. Ik hou het voorlopig ook maar even bij mijn dagelijke trips Melis-Middelburg !!!!!

  2. festina lente schreef:

    Stoerrrrr van je 'crazy kroegbaas'; hij zal wel dorst gehad hebben toen hij thuiskwam…

  3. Mirre schreef:

    RESPECT!

    ik zou wel willen om zo'n trip te maken, maar niet alleen.

  4. Anoniem schreef:

    mooi filmpje.
    Ik blijf er overigens bij dat hij gek geworden is. Dit terzijde uiteraard.

    Bobsdeman.

    Len

  5. @davidovix: die grenzen verleg je vanzelf, naar het schijnt, maar ik weet wel dat ik behoorlijk parelde, een tijdje terug, toen ik over de Hooglandseweg fietste 🙂

    @Festina: die dorst heeft 'ie een dag of drie gelest geloof ik ja ^^

    @Saskia: zonder meer!

    @Mirre: hij kwam voor zijn rest nog wel een groep extreme bikers tegen, die over heel de wereld fietsen. Die hebben 'm nog wel in het zadel geholpen en hier en daar bij grensovergangen. Voor de rest was het echter ieder voor zich.

    @Len: of gebleven 🙂

  6. Meeuse schreef:

    ….en toch moet ik een beetje aan de tocht van Frodo in lotr denken…..

    respect Bob!

  7. @Meeuse: hier en daar heeft het landschap wel iets weg van Mordor inderdaad 🙂

  8. Daan schreef:

    Gezien de 1e reactie was ik niet de enige die tijdens de stormachtige editie van de kustmarathon als haas gefungeerd heeft 🙂

  9. meeuse schreef:

    ..les fabuleux destin d'bob roosdorp

  10. @Daan: driewerf neen 🙂

    @Meeuse: pas mal!

Reageer