clear

zoeken

search

Alice in Wonderland, nakend

15 oktober 2009

Geen kwaad woord over Alice in Wonderland. Dat is gewoon een fantastisch boek, met prachtige tekeningen bovendien. Is het dan wel ok dat Frank Brunner Alice ontdaan heeft van haar kleding en daarmee ook van haar onschuld? Ik vind van wel. In de wereld achter het konijnenhol is immers niets wat het lijkt. Zelfs de onschuld niet.

Opeens moet ik ook weer denken aan al die parodiestrips die in de jaren ’80 opdoken op de schoolpleinen: “Een jonge reporter aan de rol”, “Sex in Smurfenland”, de “Glunderende Gluurder”: dat soort titels.

Ik zie nu dat je die ook gewoon integraal terug kunt vinden online. Het zou ook eens niet.

NSFW, je weet zelf, Silly Wandelpeen.

@

7 Reacties

 1. Lebbercherrie schreef:

  Er is ook "Lost Girls" waarin onder andere de oudere Alice terugkijkt op haar erotische avonturen, geschreven door Alan Moore. Heb hem net gekocht, maar nog niet in de post ontvangen (//en.wikipedia.org/wiki/Lost_Girls)

 2. Occy schreef:

  Gisteren in de post. Tekeningen zijn niet meteen denderend, maar de uitgave is wondermooi en er lijkt op het eerste zicht wel een verhaal in te zitten …

 3. Robert schreef:

  Hier had ik nog nooit eerder van gehoord. Dat aangepaste Suske en Wiske verhaal was hilarisch. Er zat zelfs een suf Willy van der Steen-grapje in over de bloemetjes 🙂

 4. @Lebbercherrie & @ Occy: wonderbaarlijk toch hoe goed jullie ingevoerd zijn in deze hoek. Moet kapitalen kosten 🙂

  @Robert: ze zijn allemaal grappig bij vlagen inderdaad. Sinds die kuifje heb ik altijd anders tegen Castifiore en consorten aangekeken 🙂

 5. Mike's Webs schreef:

  Alice in Wonderland is inderdaad een prachtig boek en prima als iemand zijn eigen ding doet met een klassieker. Mooi tekenwerk.

 6. Lebbercherrie schreef:

  Als je via bookdepository.co.uk bestelt, betaal je geen verzendingskosten, en heb ze met een korting kunnen kopen. Maar soms betalen we kapitalen, dat is waar.

 7. @Mike: helemaal mee eens.

  @Lebbercherrie: dat kan behoorlijk schelen, zeker internationaal. Dank voor de tip.

Reageer