clear

zoeken

search

Wikimedia Commons: 5 miljoen vrije mediabestanden

06 september 2009


Terwijl de fossielen blijven raaskallen over auteursrecht en het hergebruik van media genieten moderne menschen gewoon verder van de overvloed. De overvloed van Wikimedia Commons bijvoorbeeld.
De Wikimedia stichting schreef afgelopen woensdag:

Wikimedia Commons, een van de grootste verzamelingen vrij te gebruiken mediabestanden, heeft vandaag de mijlpaal van 5 miljoen mediabestanden bereikt. De mediabestanden zijn beschikbaar onder een vrije licentie en kunnen door iedereen kosteloos gebruikt worden.

Wikimedia Commons is bijna 5 jaar geleden ontstaan als een gezamenlijke opslagplaats voor afbeeldingen van de verschillende taalversies van Wikipedia. Het is uitgegroeid tot de centrale plek voor alle vrije mediabestanden van alle projecten van de Wikimedia Foundation en uitgebreid met video’s, animaties en geluidsfragmenten. Ook worden de bestanden vaak gebruikt door onderwijsinstellingen, kranten en andere media. Wikimedia Commons is het resultaat van een internationale samenwerking van meer dan 20.000 actieve vrijwilligers uit vele landen.

Greetings and felicitations, children of technology.

@

Foto

Reageer