clear

zoeken

search

Readtwit: Twitterlinks bekijken als feed

15 september 2009

Jazeker, een nieuwkomer met meerwaarde! Ik lees op Read Write Web dat ReadTwit de links in Tweets van mensen die je volgt, omzet in een RSS-feed. Dat lijkt me een hele handige toepassing want hoewel Twhirl me keurig attendeert op nieuwe tweets, mis ik veel interessante links omdat ik meestal niet de tijd heb de hele stroom af te grazen.

De feed van ReadTwit zal er ongetwijfeld ook een zijn die vele malen per dag verandert maar al met al is het toch weer een bruikbare informatiefilter. Die zijn altijd welkom.

@

5 Reacties

  1. Eric schreef:

    Ziet er mooi uit, alleen jammer dat er maar 4 in de feed lijken te zitten. Dat schiet ook niet erg op.

  2. @Eric:

    Dat is volgens mij afhankelijk van je feedreader. Ik heb het zojuist nog even bekeken in Netvibes en daar kan ik 'm op 9 feeds zetten. Jij gebruikt wellicht een andere?

  3. Eric schreef:

    Ik gebruik ook Netvibes, maar ook in de kale XML-feed zaten er maar 4. Intussen bleek echter dat hij bij opstarten niet ver in het verleden keek en nu pas langzaam opbouwt. Ik volg minder dan jij 😉
    Overigens slaat hij bij mij wel af en toe wat over. Jouw "Open Access doorbraak" staat er nu wel al in, maar je "moderne titels voor klassieke boeken" heeft hij gemist.

  4. Danny schreef:

    Eh… Je kunt toch gewoon de feeds van iemand volgen op Twitter zelf? Ik zie het voordeel niet?

  5. @Eric: bedankt voor de aanvullingen. Weten we meteen weer iets meer over het product, nietwaar?

    @Danny: dat wel, maar niet tegelijktijd van alle mensen die je volgt, en niet alleen op basis van tweets met links erin.
    Als "op" meerdere mensen een rss-abonnement zou nemen wordt de brei voor mijn gevoel alleen maar groter.

Reageer