clear

zoeken

search

Over Torrext, Torrage en Eircom Bay

21 september 2009

Terwijl er onder zowel populaire schrijvers (waarom eigenlijk?) als muzikanten steeds meer verdeeldheid ontstaat over piraterij en alles wat daarmee samenhangt, gaat de omzeilende innovatie binnen de wereld van P2P onverminderd door. Zo verwees Freak Bits afgelopen zaterdag naar Torrext, een tool waarmee je metadata kunt toekennen aan torrents, opdat gewone zoekmachines deze torrents ook makkelijk kunnen vinden.

Metadata zijn belangrijk voor de vindbaarheid van informatie en data maar als ik zie wat Google nu al teruggeeft als je zoekt op artiestennamen in combinatie met de zoekterm ‘torrent’ vraag ik me toch af in hoeverre Torrext nog echt nodig is. Als ik het goed begrijp is het vooral nuttig voor mensen die werken met tools als Torrage. Wie dat  precies zijn weet geen mens maar je zou verwachten dat het vooral inwoners van landen als Ierland zijn, die zich geconfronteerd zagen met een blokkade van The Pirate Bay door ISP Eircom.

Als ik echter lees dat die blokkade alweer omzeild wordt via de website Eircom Bay besef ik eens te meer dat er op genoemde alternatieven nog helemaal geen beroep gedaan hoeft te worden omdat er nog steeds zoveel andere alternatieven zijn. Ho Chi Minh inderdaad, hij weer.

@

Reageer