clear

zoeken

search

Open Huis Roosevelt Academy Middelburg

05 september 2009


De Roosevelt Academy bestaat vijf jaar en hield vandaag Open Huis. Namens de Zeeuwse Bibliotheek nam ik met vier collega’s deel aan de vijfkamp die werd georganiseerd op de Markt.

We werden tweede bij de estafette rond het stadhuis, (met extra handicaps zoals blinddoeken en het dragen van eieren in een lepel) kraaiden victorie bij een elastiekenrace, (maar verloren uiteindelijk omdat een tweede bonusronde die verloren ging acht extra punten opleverde) wonnen de broekenrace met een straatlengte voorsprong en we waren de uiteindelijke winnaar (gemeente Middelburg) de baas in een partijtje straatvoetbal van een half uur. We verloren de kamp uiteindelijk in een zinderende finale bolushappen. Dat kan alleen in Zeeland.

Lekker belangrijk allemaal. We hebben gevochten als leeuwen, daar gaat het om. We hebben onze organisatie vertegenwoordigd in een t-shirt dat maar net door de beugel kon.
Dean Adriaansens had ons zien voetballen en vond dat “librarians zich maar beter bij hun leest kunnen houden”, wat volgens hem neerkwam op het koesteren van een uitstekende academische collectie. Burgemeester Schouwenaar vond op zijn beurt dat de overwinning van de Gemeente Middelburg logisch was: zijn personeel beheerst het aantrekken van een te grote broek als geen ander en met oogkleppen op rond het stadhuis rennen voelde voor hen ook aan als het spelen van een thuiswedstrijd.

Humor en actie dus vanmiddag. Dat verzachtte de confrontatie met het gebrek aan conditie behoorlijk. Dat we ons vandaag niet bij onze leest hebben gehouden was maar goed ook. Vijf van de elf organisaties die zouden deelnemen hadden afgezegd vanwege de Mexicaanse Griep. Dat kan gebeuren natuurlijk. Maar wij dachten natuurlijk wel: “hadden ze maar aan ons gevraagd hoe je je preventief wapent tegen zo’n virus, en niet aan Google, dan hadden ze er net als wij wel gestaan.

@

Foto 1: Dr. Henkenstein
Fotootje 2: de liefste vrouw ter wereld

10 Reacties

  1. Dank je wel Henk, leuk dat jullie even een kijkje en een kiekje kwamen nemen!

  2. Christian schreef:

    Hé, ik ken dat shirt! 😉

    Klinkt als een Zeeuws dagje ongedwongen lol!

  3. @Christian: en dan nog handgemaakt ook ^^

    het was in ieder geval gezellig ja. Wel een beetje stramme spiertjes vandaag…

  4. JoG schreef:

    Dat laatste zinnetje doet 't 'm 😉 'Fotootje 2: de liefste vrouw ter wereld' Binnenkort zelf geschreven gedichten en liedteksten hier? 🙂

  5. @JoG: dat kun je niet uitsluiten 🙂

  6. Annie Maessen schreef:

    En, bewust die blauwe trainings broek? Je valt wel op zo.

  7. Ik heb ook een zwarte maar koos nu gewoon voor de broek die bovenop lag. Mannen he 🙂

  8. JP schreef:

    Gast, verloren met Bolushappen… Als je ergens op papier favoriet voor was…

    Mzzl,
    JP

  9. De bolus viel. Hij viel! 🙂

Reageer