clear

zoeken

search

Open Beelden

17 september 2009

Over Open Beelden: “Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Stichting Kennisland ontwikkelen in het kader van Beelden van de Toekomst een nieuw project, genaamd Open Beelden. Het doel van dit project is om online toegang te bieden tot een selectie van archiefmateriaal en daarmee het creatief hergebruik van dit materiaal aan te moedigen. Een voorbeeld van dergelijk hergebruik is het ‘remixen’ van archiefbeelden in nieuwe video’s. Open Beelden biedt daarnaast de mogelijkheid om koppelingen te maken met andere informatiebronnen (zoals bijvoorbeeld Wikipedia), waardoor het voor derden makkelijk wordt om ‘mashups’ te ontwikkelen.”

Bovenstaande presentatie werd afgelopen maandag gegeven op de Europeana Plenary. Het is goed om te lezen dat archieven met een besloten karakter experimenteren met nieuwe en open modellen. Open Beelden bevindt zich nog in het betastadium en heeft nog niet veel gebruikers maar bevat toch al meer dan 200 oude filmpjes. Da’s mooi voor de liefhebbers van historische beelden en voor de mensen die het leuk vinden om historische beelden te remixen.

Meer lezen:
Open Beelden Blog
Beeld en Geluid Wiki
Beelden voor de Toekomst nieuwsbrief op B20
Beelden voor de toekomst

Uit de presentatie:
Celluloid Remix
Eeuw van de stad
Beeld en Geluid

@

4 Reacties

  1. bob pingen schreef:

    Langzamerhand ontwikkelt dit blog zich tot hét informatiepunt voor de nieuwe media. Toegankelijk, speels en liefdevol. De ZB heeft een kei in dienst. Chapeau!

  2. Bedankt voor het mooie compliment Bob. Daar kan ik mooi het weekend mee in 🙂

  3. Anoniem schreef:

    @ bob,
    Langzamerhand? Voor de rest ben ik het met je eens 😉

Reageer