clear

zoeken

search

Machtig

13 september 2009

Jeroen van Beijnen verwijst op B20 naar een mooi filmpje over macht. Dat doet me denken aan een hoofdstuk uit De macht van de media, dat ik deze week las. Dat hoofdstuk ging over de macht en invloed van mediamagnaat Rupert Murdoch. Die macht is gewoon eng. Kijk maar eens naar de documentaire van Tegenlicht, Outfoxed.

Zie ook:
NRC: Murdoch mag Dow Jones kopen
Boekbespreking De macht van de media

@

4 Reacties

  1. Macht kan je enkel krijgen als het je gegeven wordt. Al bestaan er al vrij rap noties dat dit aan allerhande andere redenen ligt. Het is denk ik vooral een kwestie van hoe je naar de dingen kijkt en hoe nuchter je bij kan blijven.

    Het filmpje heb ik alvast in een draft voor 5 november gezet šŸ™‚

  2. Wat gaat er op vijf november dan gebeuren?

  3. Een traditie die ik vorig jaar ben begonnen om elke 5e november iets te schrijven over de huidige gang van zaken die ons dagelijk doen en laten beschrijft. Waarvoor ik mij door de geschiedenis achter Guy Fawkes dag heb laten inspireren.

  4. Dan ben ik benieuwd! Over een anderhalve maand zullen we meer weten šŸ™‚

Reageer