clear

zoeken

search

Klassiekers deel 66: Mongoloid

19 september 2009

Devo is een merkwaardige band waarvan ik de muziek niet goed ken. Eigenlijk ken en heb ik alleen het nummer Mongoloid, dat ik leerde kennen als cover van de band Cancerous Growth. Een geweldig nummer dat sowieso erg vaak gecoverd werd. Door Sepultura bijvoorbeeld, of door The Feminists voor de soundtrack van Ex Drummer, naar het gelijknamige boek van Herman Brusselmans. Bovenstaande live-versie klinkt een beetje rommelig, maar dat mag de pret niet drukken. Meebrullen maar…of lekker remixen, dat kan ook. Met Myna bijvoorbeeld.

Wikipedia meldt nog over de band:
Devo is een Amerikaanse band, opgericht in 1972 te Akron, Verenigde Staten, en best bekend van zijn muziek uit het new wavetijdperk, eind jaren zeventig, begin jaren tachtig. De elektronische, robotachtige muziek met vaak atonale melodieën uit kritiek op de Amerikaanse samenleving, die door de band gezien wordt als mechanisch, stijf en onderdrukkend. Devo was een van de eerste popbands die gebruik maakte van de synthesizer. Begin jaren tachtig waren ze een van de eerste bands die (kortstondig) populair werden via MTV.

Het is maar dat je het weet.

@

4 Reacties

  1. Martine schreef:

    Ja – ik luister ook nog steeds graag naar Devo. Vooral de cd Oh, No! It's Devo is voor mij een klassieker. Ik heb ze leren kennen doordat ik jaaaaren terug hun cover van Satisfaction op de radio hoorde. Ze zijn trouwens nog steeds bezig en het klinkt reuze mieters. En ze hebben pas een Dell-reclame gedaan, de muziek dan.
    //www.youtube.com/watch?v=xhtgw-tOj-o

  2. @Martine: grappig dat de een de band kent door een cover van een ander bandje en de ander juist door een cover die zij zelf speelden 🙂

    Bedankt voor de link. Ik wist niet dat ze ook in die hoek actief waren.

  3. Ton de Kruyff schreef:

    Leuk! Het eerste bandje van enige naam dat ik ooit live zag. Hun eerste lp is nog steeds erg verteerbaar, daarna wordt t wat minder. Denik ik dan.
    Ik was ze eigenlijk al vergeten.

  4. @Ton: het is altijd mooi om vergeten namen weer terug op het netvlies te brengen bij anderen. Dank.

Reageer