clear

zoeken

search

Hoe een kauw een noot kraakt

28 september 2009

Het is even schrikken als je tijdens een korte kuier door het mooie Middelburg geconfronteerd wordt met een letterlijk uit de lucht vallende walnoot die je knar op een haar na mist en vervolgens op de straat kapot stuitert. Het schrikken wordt schateren als je ziet hoe een kauw de inhoud van de opengebarsten vrucht vervolgens promoveert tot vogellunch.

Het gebeurde me vandaag. De vogel deed mijn maandagchagrijn als sneeuw voor de zon verdwijnen. Eerlijk gezegd dacht ik dat alleen roeken zich van dit soort technieken bedienen maar dat blijkt een misvatting te zijn. Tenzij ik me heb vergist in het soort vogel natuurlijk. Dat komt wel vaker voor.

Zie ook deze video. Als je dan toch in de stad moet leven kun je er maar beter gebruik van maken ook.

@

6 Reacties

  1. wereldvansofie schreef:

    Mooi he? Op de glooiing in Vlissingen loop je het risico een krab of mossel op je kop te krijgen 🙂

  2. Boboma schreef:

    Dat is ook toevallig. Vorige week was ik (+man) voor een korte vakantie een paar dagen in Middelburg. Woensdagochtend liepen we in de Spanjaardstraat en hoorde ik het geluid van een vallende noot achter me.Toen ik me omdraaide zag ik 3 schreeuwende kauwtjes in de lucht en een walnoot op straat. Direct daarna reed een auto over de noot en was deze geplet. Wij dachten dat de kauwen een speciale techniek hadden ontwikkeld om de noten door auto's te laten kraken, maar het zal wel toeval zijn geweest.

  3. @Cis: het komt veel vaker voor dan ik dacht. Maar grappig is het 🙂

    @Boboma: leuk dat je hier was, jullie hebben meteen een mooi straatje uitgezocht om te bezichtigen. Waar ik liep rijden meestal geen auto's maar toch zou het me ook niet verbazen als het geen toeval was wat jullie zagen. Het zijn slimmerds hoe dan ook. Die in dat filmpje op het zebrapad is wel heel bizar. Je zou bijna denken dat het nep is…

  4. Rob Izeboud schreef:

    Hoi Edwin, als je van hieruit naar het station gaat, dan heb je aan de overkant van het water (voor het station) van die lage kademuurtjes.
    Bepaalde tijden van het jaar zie je op die muurtjes allemaal kapotte mosselschalen liggen.
    De meeuwen gebruiken de muurtjes om mossels op te laten vallen die daardoor openbarsten, waarna de mossels worden opgegeten.

  5. @Rob: dat was me nog nooit opgevallen. Thanks!

  6. Leuk!
    Christa- toch is 'r kauw jonger – Jonkergouw

Reageer