clear

zoeken

search

Het Noordbrabants Museum bezoeken met Google Earth

13 september 2009

Het Noordbrabants Museum heeft een primeur: het gebouw kan nu ook bezocht worden met Google Earth. De Telegraaf schrijft:

Via Google Earth kunnen internetters virtueel om en door het museum wandelen en de kunst zien alsof ze er echt zijn, vertelde De Mooij. Via de internetpagina van het Noordbrabants Museum is bovendien een toepassing beschikbaar die het mogelijk maakt om door het Bossche museumkwartier te wandelen zoals dat er in 2012 na de uitbreiding en verbouwing uit zal zien.
[…]
Speciaal voor bezoekers die een jaar lang niet terecht kunnen is de volledige collectie (27.000 objecten) van het museum vanaf vrijdag op internet te vinden. Het gaat om de schilderijen die op zaal hangen, maar ook om kunst die is uitgeleend of in depot staat.

Het bekijken van de toepassing binnen de browser vergt veel van het intern geheugen van je pc. De laptop van mijn vriendin kan de virtuele rondleiding niet goed aan.
De glimpen die ik wel in beeld kreeg leerden mij echter dat de toepassing er heel aardig uitziet. Het komt nog niet in de buurt van Augmented Reality maar het is wel weer een mooi voorbeeld van het samenvoegen van de fysieke en digitale werelden van culturele organisaties. Mixed Reality!

Over Mixed Reality en bibliotheken:
De nabije toekomst: bibliotheken en context-aware gaming
Yeats tentoongesteld, of hoe je boeken interactief maakt
Een alternatief: gamen met boeken
Frequentie 1550: waarom technologie de jeugd niet verpest

@

Foto

Reageer