clear

zoeken

search

Het nieuwe bibliotheek.nl krijgt gestalte

24 september 2009

Voor het verslag van de presentatie Bibliotheek.nl, van de Projectgroep Bibliotheekinnovatie, verwijs ik graag naar de weblogs van Johan, Jan en Ton. Nog steeds is er veel in nevelen gehuld maar ik weet wel dat de demo van het nieuwe Bibliotheek.nl al aardig in de buurt komt van het beeld dat ik heb bij een eigentijdse website.

Meer wil en kan ik hier op dit moment nog niet over zeggen, behalve dan dat ik hoop dat er ook geïnvesteerd zal worden in online pr via alle denkbare sociale media. Ik sluit me aan bij Ton als hij zegt:

En ik hoop maar dat het wat wordt met dat idee. En ook dat er meer initiatieven gaan komen om de bibliotheek te embedden (om maar eens een fijn nederlands woord te gebruiken) in andere sites. Sites waar huidige en mogelijke gebruikers zijn.
Want hoe mooi en prachtig de nieuwe landelijke website ook gaat worden, het blijft iets waar mensen naar toe moeten gaan. Terwijl het mij toch minstens zo belangrijk lijkt dat we ons gezicht eens gaan laten zien waar we niet onmiddelijk verwacht worden.

Zo is dat maar net!

@

8 Reacties

  1. jouw geweten schreef:

    Beter goed gejat…dan slecht verzonnen!!

  2. Ben ik met je eens, maar doel je nu op een tekst van mij of op de genoemde website? En wat is dan precies gejat volgens jou?

  3. En hoe definieer je tegenwoord wat gepikt is en niet. Want je kan perfect dezelfde ideëen naast mekaar ontwikkelen of verder bouwen op de inspiratie van iemand. Dat is nu is iets dat mij erg moeilijk uit te maken lijkt.

    De demo ziet er anders al redelijk fris uit en er zijn inderdaad herkenbare elementen in, maar des te beter want dat maakt het net vertrouwder, toch?!

  4. @Benoit: Daarom vind ik claims op intellectueel eigendom altijd een beetje vreemd. Ieder idee is weer gebaseerd op een ander, altijd. Iedereen haalt inspiratie ergens vandaan. Het is net als in de muziekwereld. Als je nu nog een gitaarloopje kunt schrijven dat door geen enkele andere band is gebruikt is dat behoorlijk knap…

  5. Daan schreef:

    Ik vind de site best wel druk eigenlijk. Te druk!

  6. @Daan: die had ik nog niet gehoord. In dat geval is het misschien wel wijs als ze alle modules ook verwijderbaar maken, dan kun je zelf kiezen welke elementen je wilt behouden en welke niet.

  7. Daan schreef:

    @Edwin: Goed plan. Geef jij het even door. Je zit vast dichtbij het vuur 🙂

  8. Nou, heel toevallig zit ik a.s. woensdag bij een brainstorm in Hilversum, waarbij ook een paar mensen zitten die hier mee te maken hebben, dus wie weet 🙂

Reageer