clear

zoeken

search

Google verbetert Internet Explorer… met Chrome Frame

23 september 2009

Volgens Google Analytics bekijkt bijna 56 % van de bezoekers de site met een versie van Internet Explorer. Veel van die mensen hebben er zelf voor gekozen om die browser te gebruiken en voelen er simpelweg niet voor om over te stappen op een andere, maar er zijn ook mensen die noodgedwongen van IE gebruik maken, bijvoorbeeld omdat hun werkgever andere systemen niet toestaat.

De ontwikkelaars van Google zijn, voorzichtig uitgedrukt, niet zo dol op Internet Explorer. Zij promoten actief het gebruik van Firefox en Google Chrome. Om dit te onderstrepen heeft Google nu Google Chrome Frame gelanceerd, een plug-in die de verschillende versies van Internet Explorer transformeert tot…Google Chrome.

Hoewel de plug-in volgens de makers goed bedoeld is, is het vanzelfsprekend ook een openlijke aanval op concurrent Microsoft. Of de ontwikkelaars in Redmond daar echt mee zullen zitten is nog maar de vraag. De plug-in is uiteindelijk niet meer dan een schil over IE. Mensen die Chrome Frame installeren blijven hun software wel gebruiken.

Hoe het ook zij: voor mensen die tegen hun wil in met Internet Explorer moeten werken is dit een mooi buitenkansje. Ik moet hier overigens wel bij vermelden dat ik tijdens het installeren van de plugin  tot twee keer toe een foutmelding kreeg. Ik heb de plug-in dus nog niet kunnen uitproberen.

Zie ook TechCrunch en de video van Google.

@

8 Reacties

  1. Astrid schreef:

    Grappig hoor, maar ook wel raar. Als je liever Chrome gebruikt, dan doe je dat toch. Waarom dan neppen met allen een frame.
    Of denk je dan aan bijv. bedrijven waar je niet zelf een andere browser kan kiezen? Ik vraag me af of je in zo'n bedrijf dan wel onbeperkt plug-ins kunt donwloaden…
    Ik zou het eens meten proberen 😉

  2. Astrid schreef:

    Jeetje wat een boel sneltypefouten, sorry, ik moet zo weg 😉

  3. Anoniem schreef:

    hmmmm, zo als ik het zie heeft het alleen nut als de site die je bezoekt met IE + Chrome plugin een bepaalde code heeft zodat ze elkaar "herkennen". Het gaat dus niet allemaal automagisch. Ik heb de plugin zonder problemen kunnen installeren in IE onder windows xp prof sp2 (in virtualbox onder jeweetwel). maar zie grafisch geen verschil, hooguit wat snelheidswinst.

    het is wel een interessant gegeven een plugin van een concurrent. Iets zegt me dat dit het topje van een of dé ijsberg is.

    _edit_ :
    inloggen is onmogelijk op dit moment dus dan maar anoniem 🙂

  4. @Astrid: ik doelde inderdaad op mensen die niet zelf een andere browser mogen kiezen. Dat komt vaker voor dan je zou denken/vrezen…

    @Anoniem: bedankt voor de aanvulling. Ik zal het thuis ook nog eens proberen te installeren. Van die code vind ik wel weird.

    De plug-in is vooral bedoeld om goed om te kunnen gaan met html 5 volgens mij, en beter met Javascript. Dat schijnt in IE nogal wat problemen te geven.

  5. JoG schreef:

    Misschien is een portable Chrome of Firefox gebruiken makkelijker!?

    Zie voor portable Chrome -> Google Chrome: Finalversion V3 nach einem Jahr. Op de website Stadt Bremerhaven > portable programma vind je meer ´portable´ programma´s en zie verder bijvoorbeeld ´Software om mee te nemen – Portable programs´.

  6. @JoG: en die kan je dan wel zo gebruiken vanaf je stick? Zou het dan niet zo zijn dat op 'zulke werkplekken' daar ook een beveiliging op zit?

    Als dat overigens zo is zal dat ook wel gelden voor downloads van plugins inderdaad…

  7. JoG schreef:

    @Edwin: Gewoon proberen zou ik zeggen ! 🙂

    Installeren van plugins / add-ons is (inderdaad) eerder een inbreuk op lokale systeem 'policies' dan iets draaien vanaf een stick.

    Ik heb wel eens geboot met een live cd op een bedrijfsnetwerk en kon gewoon meteen naar buiten 'surfen' 🙂 vanuit die live omgeving dus!

    Gewoon kijken wat kan / werkt zou ik zeggen. Doen ! En graag jouw / jullie ervaringen hier terugmelden!? Bij voorbaat dank.

    Overigens kun je Chrome op twee manieren opstarten. Lees de About.txt file in de download. Incognito vind ik wel een mooie optie 🙂

  8. Ik zal er binnenkort (hopelijk) eens rustig voor gaan zitten Joost. Misschien van het weekend wel ff.

Reageer