clear

zoeken

search

Google Fast Flip

15 september 2009

Terwijl Google nog steeds aan alle kanten aangevallen wordt door uitgevers van boeken en kranten gaat het bedrijf onverstoorbaar door met het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve diensten en toepassingen.

Wat nu weer dan? Google Fast Flip, een website die het navigeren door online nieuws zowel sneller als visueel aantrekkelijker maakt.

Deze keer zijn de uitgevers nauw betrokken bij het project. Van een nachtmerrie kan m.i. dan geen sprake zijn. Van verzet al helemaal niet. Als je het navigeren uitprobeert merk je al snel hoeveel fijner dit navigeert dan de gewone versie van Google Nieuws. Het zou me verbazen als dit kind van de Google Labs binnenkort niet bij de Labs Alumni staat.

Er is ook een mobiele versie van Fast Flip beschikbaar.

@

6 Reacties

  1. Jan Klerk schreef:

    't is ff wennen maar na een tijdje zapt het wel lekker weg. Ik vind het nog niet beter dan G-news. Daar kun je personaliseren. Bij Fast Flip kan ik dat nog niet ontdekken (behalve de plusjes en minnetjes dan) waardoor ik nu het gevoel krijg in de info te verzuipen.

  2. Wat personaliseer je daar dan Jan? Op basis van trefwoorden je eigen nieuws? RSS?

  3. Jan Klerk schreef:

    Klopt, ik laat via 'aangepast nieuws' berichten sorteren op een aantal trefwoorden. Ik maak daar geen gebruik van de rss-feed. Lees het gewoon ingelogd op de pagina zelf.

  4. Zo heeft eenieder zijn voorkeuren. Ik laat het juist wel via netvibes lopen. Voor kort en snel nieuws op sites ga ik dan meestal toch weer naar nu.nl etc.

  5. Ilonka schreef:

    Zelf ben ik nog niet helemaal weg van Fast Flip via de pc, op de Iphone is het een fantastische nieuws lezer.

    Op de pc vind ik het nog te amateuristisch. Het zou bijvoorbeeld fijn zijn als de site-navigatie mee scrollen naar beneden, je in en uit kunt zoomen. En dat je kunt blijven navigeren op de site, nu wordt doorverwezen naar de site zelf. Fast Flip zijn nu nog kopieën van index pagina's

  6. @Ilonka: dat zijn inderdaad wel terechte opmerkingen. Amateuristisch zou ik het zelf niet direct willen noemen (of ik moet andere producten dan als heeeel amateuristisch beschouwen) maar er is nog wel genoeg te verbeteren, dat ben ik met je eens.

Reageer