clear

zoeken

search

Game van de dag: ImHalal.com

09 september 2009


Collega Henk attendeerde me zojuist op een nieuwe zoekmachine: ImHalal.com. Die zoekmachine is niet wat je noemt homovriendelijk. Voor de duidelijkheid pak ik er even de definitie van Wikipedia bij:

“Halal (Arabisch: حَلاَلْ: rein, toegestaan) is een islamitische term waarmee wordt aangegeven wat voor moslims toegestaan is. Het tegenovergestelde is in niet-juridische termen haram (Arabisch: حَرَامْ: onrein, verboden). Het gaat hierbij zowel om handelingen als producten.”

Je kunt dus blijkbaar ook Halal zoeken, als je daar behoefte aan hebt. Ik krijg er echter spontaan de neiging van NSFW te gaan zoeken.

Geen milfs maar gmilfs dan weer wel. Geen two girls with a cup maar wel de donkey punch. Eigenlijk zijn ze wel leuk, dit soort zoekmachines. Ze doen een beroep op je creativiteit.

Ik roep ImHalal.com uit tot game van de dag.

@

5 Reacties

  1. Henk schreef:

    Moest ineens denken aan deze post van Schrijverdezes.

  2. Ha ja, maar die is een stuk lastiger om te testen op zulke trefwoorden. Lastig taaltje en merkwaardige interface daar….

  3. festina lente schreef:

    En ZBDigitaal, is dat nog een beetje halal?

  4. An schreef:

    Of het nu om een Joodse Google of een halalversie gaat, ik vind dit toch een gevaarlijke evolutie (al valt Google ook niet volledig vrij te pleiten, bv. met het blokkeren van sites rond mensenrechten in China).

  5. @Festina: volgens mij niet. Ik ben in ieder geval geblokkeerd in China, dat is al wel een indicatie…

    @An: dat ben ik met je eens. Ik doe er wel wat lacherig over maar ik veroordeel censuur (vrijwel) altijd.

Reageer