clear

zoeken

search

Een schitterende verzameling datavisualisaties en infographics

11 september 2009

Ik moest even opzoeken wat het verschil is tussen datavisualisatie en een Infographic. Wikipedia definieert die begrippen respectievelijk als “het vakgebied, dat zich bezighoudt met het visueel weergeven van gegevens. Dit vakgebied is interdiscipline tussen grafische vormgeving, informatica en kennistheorie” en “een informatieve weergave van verschillende objecten met een combinatie van tekst en beeld. Dit kan voorkomen in de vorm van een kaart, grafiek, bord, instructieve tekening of een interactieve applicatie. Ze is bedoeld voor het overgedragen van informatie, data en kennis. Het wordt toegepast door journalisten in nieuws- en achtergrond artikelen, in financiĆ«le jaarverslagen, in openbaar vervoerssystemen als verklarend beeld, en voor wetenschappelijke of educatieve doeleinden.”

Smashing Magazine verwijst vandaag naar sites die zich richten op deze materie. Wat nu precies wat is weet ik nog steeds niet, maar op de een of ander manier word ik altijd lekker rustig van complexe informatie die overzichtelijk gevisualiseerd wordt. Als jij het ook zo ervaart moet je de vele links zeker even bekijken. Smul van het aanbod op Behance, ontdek wat je allemaal met waterdata kunt doen en klik je een slag in de rondte in de Flickrpool.

Op Latebytes vind je achtergrondinformatie in het Nederlands. De Groene Amsterdammer wijdde vorig jaar een artikel aan Aaron Koblin, een autoriteit op dit gebied.

@

Afbeelding

Reageer