clear

zoeken

search

De Library School is begonnen!

21 september 2009

Vandaag lees ik op de site van de VOB dat de Library School uit de startblokken is gegaan:

Op maandag 7 september is de LibrarySchool van start gegaan. Een eerste lichting van 12 studenten kwam voor de eerste keer bij elkaar in Utrecht om elkaar te leren kennen en om het programma voor 2009 te bespreken.
De groep (10 vrouwen, 2 mannen) is afkomstig uit bibliotheekinstellingen uit het hele land. Zij bestaat grotendeels uit relatief nieuwe, jonge instromers, met een interessant en veelzijdig scala aan vooropleidingen als geschiedenis, onderwijskunde, vrijetijdswetenschappen en BDI.

Ik las dit nieuws met grote interesse, niet in de laatste plaats omdat ik vorig jaar de eer had mee te mogen denken over het ontwerp van deze nieuwe opleiding. Om straks te kunnen zien wat er van de eerste schetsen over is gebleven heb ik aanjager Rob Bruijnzeels gevraagd of ik een powerpoint over die week, die op een besloten Ning staat, openbaar mag maken. Dat vond Rob prima.

Ondertussen ben ik erg benieuwd of er iemand is die iemand uit de eerste lichting kent. Het lijkt me namelijk ontzettend leuk als mensen uit deze groep hun ervaringen zouden willen delen met collega’s op Bibliotheek 2.0. Ik weet dat veel mensen benieuwd zijn naar de mogelijkheden van deze opleiding. Dan is B20 een mooi platform voor kennisdeling, toch?

Meer informatie hier.

@

7 Reacties

  1. JoG schreef:

    Erg veel tekstuele info in die presentatie zeg. 🙁 Ik haak zo al snel af.

  2. @JoG: dat klopt wel Joost, het was meer een samenvatting van aantekeningen etc, en geen bewerking bestemd voor een groter publiek.

    Tzt verschijnen er nog wel visuelere van de situatie zoals die nu is.

  3. Anoniem schreef:

    Wat ik me afvraag als afgestuurde aan de BDI in 1994, waarom zou ik nog de Library School gaan doen?

  4. Daan schreef:

    Oeps, die anoniem reactie was van mij dus.

  5. @Daan: misschien wel omdat veel van wat je 15 jaar geleden leerde nu allang niet meer toegepast kan worden? Ik roep maar wat hoor…

  6. Daan schreef:

    @Edwin: Hm, zou kunnen maar dan vraag ik me af of je in de praktijk dan niets geleerd hebt. Een leven lang leren wordt toch ook in de bibliotheekwereld toegepast?

  7. Maar natuurlijk. De opleiding is ook niet voor iedereen natuurlijk. Als je voldoende weet en kan, kun je daar prima mee voort.

Reageer