clear

zoeken

search

The Data Liberation Front : de dataportabiliteit van Googlediensten

14 september 2009

Google introduceert vandaag Dataliberation.org, een website waar je instructies kunt vinden voor het exporteren van je data uit de vele diensten die Google aanbiedt. RWW constateert dat de site nog geen aanwijzingen bevat voor het volledig verwijderen van al je data van Google’s servers maar merkt ook op dat Google hiermee wel aantoont minder gesloten te zijn dan een hoop andere internetbedrijven. In de FAQ van de site wordt de vraag waarom Google dit doet als volgt beantwoord:

We’re doing this because we want our users to stay with us because they want to.  While locking users in is a way to keep them in the short term, we believe that the way to keep users in the long term is to keep innovating and making our products better so that they choose to stay with us. And besides, if someone stops using one of our products today, we hope that they would be willing to try one of our other products at some point in the future.

Of dit initiatief uiteindelijk de mogelijkheid zal bieden helemaal los te komen van Google’s ‘wolk’ durf ik niet te zeggen maar dit is wel een goede stap in de richting van dataportabibliteit. Dat er nog vele partijen mogen volgen.

@

4 Reacties

  1. Blijft de vraag: Waaraan doet dat logo jou nu denken?

  2. Christian schreef:

    Goed initiatief wel, al blijven de échte vragen in deze FAQ natuurlijk onbeantwoord. Maar zoals je zelf ook zegt is dit in ieder geval al meer dan anderen hebben.

    Wat het logo betreft vond ik het vooral opvallend dat een en ander niet volgens de Google-huisstijl is gegaan. Doet een beetje aan een rebellenclub denken…

  3. Daar had ik nog niet eens bij stilgestaan Christian. Inderdaad niet echt gebruikelijk. Doet me meteen afvragen wat daar dan weer achter zit…

Reageer