clear

zoeken

search

Bureaucratie, een duur grapje

29 september 2009

In 2006 stelde Pechtold dat bureaucratie de Nederlandse burgers zo’n 1,2 miljard euro op jaarbasis kost. Vandaag lees ik dat het aanpakken van de bureaucratie bij de Europese Unie kan leiden tot een besparing van 40 miljard euro. Het zijn indrukwekkende bedragen maar het zou me niets verbazen als deze te laag zijn ingeschat. Als ik een greep doe uit het Nederlandse bureaucratienieuws van september 2009 krijg ik de indruk dat het allemaal nog een beetje erger is dan de afzonderlijke berichten ons doen geloven:

Het is maar een greep maar zeg nu zelf: als je dit allemaal leest lijkt 1,2 miljard opeens een beetje weinig, toch?

@

Weer 1000 erbij sinds 5 oktober vorig jaar.

2 Reacties

  1. boesje schreef:

    Wat bedoelt u met weer 1000 erbij ?

  2. @boesje: postjes. Het was de 3500e.

Reageer