clear

zoeken

search

Middelburgse volksverheffing in 1912

08 augustus 2009


Bij toeval stuitte ik op MultimediaN E-Culture, een culturele zoekmachine. Op de site van Digitaal Erfgoed Nederland lees ik dat dit project al een paar jaar loopt en zelfs al afgerond zou moeten zijn. Gezien het aantal haperingen in de lay-out en navigatie lijkt dat laatste me sterk.

Dit terzijde. Met de zoekmachine zoek je in een aantal fantastische bronnen. Toen ik klikte op ‘browse’ kwam ik bovenstaand plaatje tegen. De annotatie vermeldt:

The reading room of the public library of Middelburg, 1912 With the open hearth on the left, the beautiful high windows and the nicely plastered ceiling, this library seems distinguished and was always aimed at a clientele eager to learn and historically interested. The lady on the right, without hat or coat, is probably a librarian.

Boeiend! De foto zou ook genomen kunnen zijn in de provinciale bibliotheek die in 1940 vernietigd werd door de Duitsers. De Beeldbank Zeeland leert me echter dat het toch echt de leeszaal betreft in het oude pand aan de Molstraat.

Wat een beeld he? Je ziet het volk gewoon verheven worden 🙂

@

Reageer