clear

zoeken

search

Microcosmos, het leven in het gras

31 augustus 2009


Tijdens het bekijken van een reeks filmpjes uit The Museum of Animal Perspectives op Flickr moest ik denken aan de film Microcosmos. Dat is een van de betere natuurfilms die ik ken. Tot mijn verbazing zag ik dat die film al een paar jaar op verschillende videosites staat. Op Google en Yahoo Video bijvoorbeeld.

Als je de film nog niet kent moet je ‘m zeker kijken. Je zult je na het zien ervan wel twee keer bedenken voordat je een insect doodtrapt.

Ik vraag me nu opeens ook af of de Franse band Le Peuple de l’Herbe z’n naam heeft afgeleid van de film. Als dat zo is doelen ze vast niet op hetzelfde gras…

@

4 Reacties

  1. Christian schreef:

    Ik zag hem, eerlijk gezegd, vorig jaar pas, maar toen wel mooi op m'n gloedjenieuwe breedbeeld! Dan worden die kriebelbeestjes wel eng hoor… Trouwens, ik heb ook erg genoten van die BBC-serie, die de EO laatst uitzond (tenminste, voor zover de serie niet strijdig was met de Bijbel).

  2. Ha, je moet niet al te ver inzoomen inderdaad 🙂

    Ging die serie van de EO ook over het insectenrijk of was dat iets anders?

  3. Oh ja! Die hebben we op DVD gekeken. Was een hele zit maar zonder meer de moeite waard. Dan weet je meteen weer hoe fantastisch het leven is eigenlijk 🙂

Reageer